Eğitim Araştırmaya Yürüyen Merdivenli Otopark

Eğitim Araştırmaya Yürüyen Merdivenli Otopark
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yapımı devam eden çok katlı otopark inşaatında incelemelerde bulundu.

Rize Belediye Başkanı  Bakırcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yapımı devam eden çok katlı otopark inşaatında incelemede bulunarak, otoparktan hastane birimlerine kadar uzanan  üzeri kapalı yürüyen merdiven projesi için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Bakırcı, park sıkıntısının Rize’nin en büyük sorunu olduğunu belirterek,  “Trafik ve park sorunu sadece hastanemizin değil ilimizin en büyük sorunudur. Hastanenin açılma sürecinde burada çok katlı bir otopark yapılması için girişimlerimiz olmuştu. O günler fazla bir trafik yoğunluğu olmadığı için ihtiyaç olmadığı söylenmişti. Zamanla ihtiyaç oldu. Yapımı da bugüne kısmetmiş. 600 araç kapasiteli, beş katlı otoparkın toplam yapım maliyeti 11 milyon TL civarında olacak.” dedi.

rizede-hastahaneye-modern-otopark-2.jpg

HASTALARA YÜRÜYEN MERDİVEN HİZMETİ

Bakırcı burada yaptığı açıklamada, otoparkın bitmesi ile birlikte otoparktan hastane birimlerine kadar uzanan üzeri kapalı yürüyen merdiven projesi için çalışma başlattıklarını belirterek, “İnşallah bu projenin bitiminde, Sayın bakanımıza da sunumunu yaptığımız gibi otoparktan hastanenin birimlerine ulaşan üzeri kapalı bantlar ve yürüyen merdivenler yapılmasını amaçlıyoruz. Bu düşünceye Rize kamuoyu olarak hep birlikte destek vermeliyiz. Otapark tamamlandığında Türkiye’de eşine az rastlanılan bir yürüyen merdiven sistemini ilimize kazandırmak istiyoruz. Belkide Türkiye’de hava alanlarının dışında düşündüğümüz sistemin benzeri yoktur. Şehir içerisinde çeşitli noktalarda da yürüyen merdivenler inşa etmeyi düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

İNŞAAT SÜRESİNCE PARKLAR 160 EVLERİN ORADA YAPILACAK

rizede-hastahaneye-modern-otopark-1.jpg

Bakırcı, inşaat sürecinde hastane yolu trafiğini rahatlatmak için bir by-pass yolu çalışması başlattıklarını da belirterek yol çalışmasında da incelemede bulundu. Bakırcı otopark inşaatı boyunca açık tutulması planlanan yol ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Şu anda burada 200 araç park ediyordu.  İnşaat dolayısı ile bu parklar yapılamadığı için bir yoğunluk oluştu. Tıp Fakültemizin yanında bir düzenleme yapıyoruz. Vatandaşlarımız araçlarını Güney çevre yolu başlangıcı olan 160 evlerin sağında geçici oluşturulan Parka çekebilecekler. Dolmuşçularımız ile de görüştük. Araçlarını orada park edenler ücretsiz olarak minibüslerden hastaneye çıkmak için hizmet alabilecekler.  Bu inşaat süresi içerisinde trafiği rahatlatmak için hastanemizin arkasındaki öğrenci yurdunun içerisinden, Hamzabey yoluna bağlanan bir by-pass yolu yapıyoruz. 3-4 yıl önce de bu yolu planlamıştık ancak olmamıştı. Kısmet bugüneymiş.” dedi.

rizede-hastahaneye-modern-otopark-4.jpg

rizede-hastahaneye-modern-otopark-3.jpg

rizede-hastahaneye-modern-otopark-5.jpg

rizede-hastahaneye-modern-otopark-6.jpg