Eğitim Bir Sen Rize 2 No.lu Şubede Mustafa Türüt, Güven Tazeledi

Eğitim Bir Sen Rize 2 No.lu Şubede Mustafa Türüt, Güven Tazeledi
Eğitim Bir Sen Rize 2 No.lu Şubesi 2. Olağan Kongresinde mevcut başkan Mustafa Türüt, güven tazeledi.

Eğitim Bir Sen Rize 2 No.lu Şubesi 2. Olağan Kongresini yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen kongrede mevcut başkan Mustafa Türüt, yeniden başkan seçildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan Eğitim Bir Sen Rize 2 No.lu Şube kongresine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Memur Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, Eğitim Bir Sen Rize 1 No.lu Şube Başkanı Seyfettin Afacanlar, Sağlık Sen Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Enerji Bir Sen Şube Başkanı Abdülkadir Yavaşi, sendika üye ve delegeleri katıldı.

egitim-bir-sen-rize-2-no.lu-subesi-2.-olagan-kongresinde-mevcut-baskan-mustafa-turut,-guven-tazeledi-(3).jpg

Divan başkanlığını Memur Sen Rize İl Başkanı Resul Usta’nın yaptığı kongrede Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Memur Sen Rize İl Başkanı Resul Usta tarafından protokol konuşmaları yapıldı.

Tek liste ile gidilen ve Başkan Türüt‘ün güven tazelediği kongrede açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Mustafa Türüt, Eğitim-Bir-Sen’in medeniyet ve irfan havzasının kaynaklarından beslenen rahmetli Mehmet Akif İnan ve dava arkadaşlarının samimi, fedakâr öncülüğüyle, mesleki dayanışma ve eğitim meselelerine çözüm arayışlarının yanı sıra medeniyetimizin unutturulmak istenen değerlerini tekrar canlandırmak amacıyla kurulduğunu kaydederek, “Ülkemizin en zor, en sıkıntılı zamanlarında, içimize kök salmış inançla cehalete karşı bilgiden, yasaklara karşı özgürlükten, zalime karşı mazlumdan yana duruşumuzla direndik. Bizimkisi bin yıllık aklın, bin yıllık ruhun, vicdanın, irfanın; inancın, özgürlüğün, emeğin direnişidir. Ülke olarak sıkıyönetimleri, millet iradesine yönelik darbeleri, çağdışı yasakları, yıldırmaları, haksız yargılamaları, hapisleri, işkenceleri, idamları aşarak geldik bugünlere. Eğitim-Bir-Sen’in tarihi, çeyrek yüzyılı aşan mücadele geçmişi, Türkiye’nin karanlıklardan aydınlığa, darbe dönemlerinden sivil iradeye, geri kalmışlıktan ilerlemeye geçiş tarihidir. Eğitim-Bir-Sen, hak ve özgürlüklerin teminat altında olduğu, her alanda kalkınmış, eğitimi maarif davası edinmiş, müreffeh bir Türkiye hayali ile yola çıkan erdemliler ve iyilik hareketinin örgütlü gücü olarak 26 yılı geride bırakmıştır.” dedi.

egitim-bir-sen-rize-2-no.lu-subesi-2.-olagan-kongresinde-mevcut-baskan-mustafa-turut,-guven-tazeledi-(4).jpg

Türkiye’nin her özgürlükçü kazanımında Eğitim-Bir-Sen’in teri, yeri ve emeğinin olduğunu ifade eden Türüt, “Eğitim-Bir-Sen’in kuruluşundan bu yana, ülke olarak kaydettiğimiz her ilerleme, ısrarlı takip ve taleplerimizle mümkün kılınmıştır. Bunun haklı bir neticesi olarak; 26 yılda Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum örgütü olmuştur.

Başta terör ve savaş olmak üzere, yerel, bölgesel veya küresel ölçekte hak ve özgürlük ihlallerine karşı sesimizi hep yükselttik, yükselteceğiz. Her zaman kardeşlik çağrısıyla birlik ve beraberlik için harç olduk, kardeşlik hukukunu koruduk. 28 Şubat’ın zulmüne, haklı olmanın verdiği güç ve güvenle karşı durduk. 15 Temmuz işgal girişiminde de hiç düşünmeden, tereddüt etmeden alanlara aktık, tankların, tüfeklerin karşısına çıktık. Bizim yürüyüşümüz iyilik yapma, kırık kalpleri onarma, oluşturacağımız birliktelikle yarınları daha güçlü kılma, kardeş bulma, kardeş kalma yürüyüşüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, kongremizin ülkemiz, milletimiz, eğitim camiamız ve sendikamız için hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” diye konuştu.

Türüt ve ekibi, 4 yıl daha Şube yönetimini devam ettirmek üzere delegelerden destek aldı.

egitim-bir-sen-rize-2-no.lu-subesi-2.-olagan-kongresinde-mevcut-baskan-mustafa-turut,-guven-tazeledi-(2).jpgegitim-bir-sen-rize-2-no.lu-subesi-2.-olagan-kongresinde-mevcut-baskan-mustafa-turut,-guven-tazeledi-(1).jpgegitim-bir-sen-rize-2-no.lu-subesi-2.-olagan-kongresinde-mevcut-baskan-mustafa-turut,-guven-tazeledi-(5).jpg