Eğitimcilerden Maaş Bordrolarını Yakarak Protesto

Eğitimcilerden Maaş Bordrolarını Yakarak Protesto
Eğitim-Bir-Sen Rize Şube Başkanı Seyfettin Afacanlar, mağduriyetlerinin ek ödeme ile giderilmesini, eğitimcinin hak ettiği ekonomik seviyeye çıkarılmasını beklediklerini söyledi.

Afacanlar, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, 2,5 milyon kamu çalışanının beşte ikisinin eğitim öğretim ve bilim hizmet kolunda bulunduklarını ifade etti.

Hükümetin eğitime önem verdiğini her fırsatta dile getirdiğini, merkezi yönetim bütçesinden en fazla payı eğitime ayırdığını ifade ettiğini dile getiren Afacanlar, ''Eğitim ile ilgili tarihi öneme haiz düzenlemeler yapılmakta, tartışmalar yürütülmekte ve ses yükseltilmektedir. Eğitimi, eğitim çalışanlarını da kapsayacak şekilde bir konsept içerisinde düşünmeyenler kesinlikle doğru yapmamaktadır. Eğitim çalışanlarının eğitimi ve ülkeyi geleceğe taşımayı bırakın, kendilerini gelecek aya taşıyacak mecalleri kalmamıştır. Eşit işe eşit ücret düzenlemesinde en sonda olmayı bırakın, kapsamın bile dışında tutulmuştur'' dedi.

egitimcilerden-maas-bordrolarini-yakarak-protesto-rize-1.jpg

Toplu sözleşmeye ilişkin genel taleplerinin konfederasyonları Memur-Sen tarafından kamuoyu ile paylaşıldığını kaydeden Afacanlar, şunları söyledi: ''Ek ödeme mağduru öğretmenler ve öğretim elemanlarına 50 puan artış yapılmasını, yani 314 lira ek ödeme verilerek ek ödeme mağduriyetinin giderilmesini, eğitimcinin hak ettiği ekonomik seviyeye çıkarılmasını bekliyoruz. Vergi matrahının yükseltilmesini, ilk 6 ay verilenin ikinci 6 aylık sürede geri alınmamasını, ek ders ücretlerinin, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmamasını istiyoruz. Eğitim çalışanlarına sahip çıkmayan, sözleri ve uygulamaları ile eğitimcileri yanına almayı değil karşısına almayı seçen Milli Eğitim Bakanı'na sesleniyoruz: Eğitimde eğer başarılı olacaksanız, eğitimcileri yanınıza alarak başarılı olabilirsiniz. Eğitimcileri karşınıza alarak başarılı olacağınızı düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz."

Protesto gösterisinde daha sonra katılımcılar maaş bordrolarını yaktılar.

egitimcilerden-maas-bordrolarini-yakarak-protesto-rize-2.jpg

egitimcilerden-maas-bordrolarini-yakarak-protesto-rize-3.jpg