Eğitimde Çağ Atlayacağız

Eğitimde Çağ Atlayacağız
Gelecek eğitim öğretim yılında anaokulu eğitiminin zorunlu olacağı 32 il arasında bulunan Rize'de, Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Rize'nin bu uygulama içinde yer almasının çok önemli olduğunu belirtti

Çelik, yaptığı açıklamada, okul öncesi eğitimin çocukların gelişmesi açısından son derece önemli olduğunu belirterek, ''Anaokulu eğitimi, çocuğun bütün yaşantısı boyunca alacağı başarı ve başarısızlığı etkiliyor. Çünkü çocukların zekasının yüzde 90'ı, 0-6 yaş arasında tamamlanıyor. Dolayısıyla 7 yaşından sonra çocuğa neredeyse hiç bir şey verilemiyor'' dedi.

Bunun bilincinde olarak özellikle son yıllarda anaokulu eğitimine önem verdiklerini ve bütün çocukların anaokuluna devam etmesini sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Çelik, ''Yaptığımız çalışmalar sonucunda il genelinde 6 yıl önce 10.5 olan 5-6 yaş grubu okul öncesi eğitime devam oranını, tamamlanan eğitim öğretim yılında yüzde 64.5'e, sadece 6 yaş grubunda ise yüzde 85'lere çıkarttık. Anaokulu eğitimi alan bu çocuklar 10 yıl sonra çok iyi yerlerde olacak'' diye konuştu.

Çelik, okul öncesi eğitimde Türkiye genelinde üçüncü sırada olduklarını, bu başarıları ile gelecek eğitim öğretim yılında anaokulu eğitiminin zorunlu olacağı 32 il arasında yer aldıklarını anımsatarak, ''Rize'nin bu uygulama içinde yer alması çok önemli. Böylece eğitim Rize'de çok daha fazla gelişecektir'' dedi.