Ekrem Orhon Kabri Başında Anıldı

Ekrem Orhon Kabri Başında Anıldı
Rize Belediyesi Eski Başkanlarından, "Denizi kara, karayı para yapan" Merhum Ekrem Orhon, Ölümünün 37. yıl dönümünde Rize Kale'sinde bulunan kabri başında anıldı.

Rize Belediyesi Eski Başkanlarından merhum Ekrem Orhon’un 37. ölüm yıl dönümü ve ebediyete intikal etmiş merhum Rize Belediyesi eski başkanlarını anma merasimi vatandaşların katılımıyla düzenlendi.

Rize Belediyesi tarafından, Ekrem Orhon’un Rize Kalesi’nde bulunan kabri başında düzenlenen merasime Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve eşi Fatma Metin, Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Merhum Rize Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu’nun mesajının okunmasıyla başlayan merasim, katılımcıların konuşmalarının ardından dua ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yaptığı konuşmada Ekrem Orhon’un eserleri ve fikirleriyle tarihte izler bıraktığını vurguladı. Çocukluk yıllarında Ekrem Orhon’u görme ve tanıma fırsatı bulduğunu belirten Başkan Metin, bulunduğu yıllardan, çok ilerisi için fikirler üreten böylesine önemli bir şahsiyetin başkanlığını yaptığı Rize Belediyesi’nde başkanlık yapmaktan onur duyduğunu söyledi.

Anma merasimi yapılan konuşmaların ve Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın duasının ardından son buldu.

ekrem-orhon-kabri-basinda-anildi-(8).jpgekrem-orhon-kabri-basinda-anildi-(2).jpgekrem-orhon-kabri-basinda-anildi-(1).jpgekrem-orhon-kabri-basinda-anildi-(5).jpgekrem-orhon-kabri-basinda-anildi-(6).jpgekrem-orhon-kabri-basinda-anildi-(7).jpgekrem-orhon-kabri-basinda-anildi-(4).jpg

eski-belediye-baskani-ekrem-orhon-mezari-basinda-anildi.jpgeski-belediye-baskani-ekrem-orhon-mezari-basinda-anildi..jpgekrem-orhon-kabri-basinda-anildi-(3).jpg