Ekrem Orhon'un hayaliydi

Ekrem Orhon'un hayaliydi
Erzurum- Rize Karayolunu bağlayan Ovit'de 18 kişinin mahsur kalması olayıyla birlikte Ovit Tüneli yeniden gündeme geldi.

Erzurum- Rize Karayolunu bağlayan Ovit'de 18 kişinin mahsur kalması olayıyla birlikte Ovit Tüneli yeniden gündeme geldi. Erzurum İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu, Erzurum ile Rize arasındaki Ovit Dağı Geçidine 4 kilometrelik tünel yaptırmak için 25 yıl boyunca mücadele verdiklerini belirtti.

20 Kasım’da İspir’den Rize’ye gitmek için yola çıkan midibüsteki 18 kişinin çığ yüzünden İkizdere yakınlarında 39 saat mahsur kaldıktan sonra dağcılar tarafından kurtarılmasıyla birlikte Ovit Tüneli yeniden gündeme geldi.

Olay yerine giden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzurum ile Rize arasındaki Ovit Geçidine, kar tüneli yaptıracaklarını açıkladı.

Kış mevsiminde kapalı tutulan Ovit’e tünel yapılmasıyla ilgili projeyi 1984’te ANAP İl Genel Meclis üyesi olarak Başbakan Turgut Özal’a götürdüklerini hatırlatan Tahsin Bayramoğlu, 25 yıllık siyaset hayatı boyunca her iktidar döneminde Başbakan ve Ulaştırma Bakanlarına bir dosya sunduklarını bildirdi. Erzurum ve Rize’de sadece siyasetçilerin değil sivil toplum örgütlerinin de bu projeye sahip çıktıklarını anlatan Bayramoğlu, en son olarak da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım’a ‘Ovit’e tünel yapılması’ için başvuruda bulunduklarını belirtti.

ovit-tuneli-harita.jpg

Tahsin Bayramoğlu şunları söyledi: "1984’den beri İspir’den İl Genel Meclis üyesi seçilirim. ANAP’tan 1991’de milletvekili adayı, 2002’de il başkanlığını yaptım. Ovit’in yapılmasını en çok rahmetli Rize eski Belediye Başkanı, Erzurum Karayolları Bölge Müdürü Ekrem Orhon da istiyordu. Siyasete başladığım 1984’de ilk hedefim Ovit’e tünel yaptırmaktı. O günden bu güne kadar ulaştırma bakanları, başbakanlara mektupla, basın yolu ile Ovit’e tünel yaptırmanın önemini vurgulamaya çalıştık. Ovit’e çığ düşmesi sonucu midibüs içerisinde mahsur kalan 18 kişi 39 saatlik can pazarı yaşadı. Türkiye, televizyonların başında ecel terleri döktü. Ama tünellerin ne kadar önemli olduğu gerçeği ortaya çıktı. Bu olay benim 25 yıldan beri sözlerime, dilekçelerime tercüman oldu. Ulaştırma Bakanı Yıldırım sağ olsun insanlarımızın nasıl ızdırap çektiklerini gözleriyle gördükleri için tünel yapımına karar verdi. Bizim 25 yılda anlatamadığımız proje, çığ olayıyla birlikte iki saat içinde kamuoyu tarafından haklı bulundu. Karayolları hemen çalışmalara başladı. Önümüzdeki yaz birkaç ay içinde 4 kilometrelik yolun üzerine kar tünelleri yapılacak. Böylece Erzurum- Rize karayolu 1.5 saate inecek. Rizeli Palandöken’e gelip kayak yapacak, Erzurumlu da kestirme yoldan Karadeniz’e kavuşacak. Ayrıca Ovit tünelleri Güneydoğu’yu ve GAP’ı da en kısa yoldan Karadeniz’deki limanlara bağlayacak. Ovit, kışın artık kapalı kalmayacak 2010’dan itibaren 12 ay hizmet verecek.”