Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi'den Terör Horonu Açıklaması

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi'den Terör Horonu Açıklaması
Ekşioğlu Vakfı tarafından Rize’nin İkizdere İlçesi Ovit Yaylasında düzenlenen “Kardeşlik, barış için ırkçılığa hayır, terörizme karşı hayır" horon etkinliğini eleştiri haberi yapmamızın ardından Vakıf Başkanı Ali Ekşi yazılı açıklamada bulundu.

Güneydoğu’da devam eden terörle mücadelede her gün şehit verdiğimiz bir dönemde Ekşioğlu Vakfı’nın “Kardeşlik, barış için ırkçılığa hayır, terörizme karşı hayır" etkinliği adı altında Rize’de horonlu kutlama yapmasını kınamış ve yapılan horon etkinliğini eleştiren haberlere yer vermiş ve horon etkinliği yapıldığı gün Mardin Nusaybin’de terörle mücadelede şehit düşen Rize İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Polisi Kürşat İnan için bir gün sonra Rize’de kılınan Gıyabi Cenaze Namazına “terörizme karşı hayır" horon etkinliği düzenleyenlerin katılmayışlarını da eleştiren bir şekilde habere yansıtmıştık.

ovit-senlikleri-(43)-001.jpg

KAR ÜZERİNDE YAPILAN HORON DEĞİLMİŞ! BEYAZ ÖRTÜ ÜZERİNDE KURULAN HALKAYMIŞ

Horon etkinliğinin kamuoyundan tepki çekmesi ve büyük eleştiri alması üzerine yapılan haberlerden rahatsız olan ve yazılı açıklamada bulunan Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, teröre onlarca şehit verdiğimiz günlerde yapılan horonu eğlence olarak algılamayıp horon etkinliğinin terör olaylarını protesto etmek amacıyla beyaz örtü üzerinde el ele kurdukları bir halka olduğunu ifade etti. Açıklamasında Ovit Dağı’ndan dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajları verildiğini kaydeden Êkşi, kamuoyunda büyük tepki çeken etkinliği eleştiren haberlere yer verdiğimizden dolayı da olay53 haber portalımız hakkında hukuksal sürecin başlatıldığını belirtti.

ovit-senlikleri-(64)-001.jpg

Ekşi’nin “terör olaylarını protesto etmek amacıyla beyaz örtü üzerinde el ele kurduğumuz halka” dediği horona ait video görüntüleri ile yazılı açıklamasını dokunmadan yayınlıyoruz:

ALİ EKŞİ'NİN YAZILI AÇIKLAMASI

ali-eksi-001.jpgEkşioğlu Vakfı olarak; Rize’nin önemli kış turizm alanlarından olan Ovit Dağı’nda her yıl gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle bölgenin tanıtımına ve turizmine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu yılda ülkemizde yaşanan terör olaylarını protesto etmek amacıyla beyaz örtü üzerinde el ele kurduğumuz halka ile Ovit Dağı’ndan dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajları verildi.

Terörün amacı; Toplumun birlik ve bütünlüğünü bozma, toplumun güven duygusunu ortadan kaldırmaktır. Kitlelerin terörizme karşı duyarlılıklarının yitirilmesi ve güvenlik açısından devlet ile toplum arasında büyük bir uçurumun meydana getirilmesi de terör örgütlerinin hedefleri arasındadır.

Ülke ve toplum olarak teröre hiçbir zaman teslim olmadık ve olmayacağız. Teröre inat sevgi, barış ve kardeşlik mesajlarımızı her zaman her ortamda vereceğiz.

Sitenizde yer alan ve hedef gösteren, toplumu ayrıştırmaya, birlik ve beraberliği bozmaya yönelik haberiniz basın yayın meslek ilkeleri açısından da sorumsuzluk örneğidir. Terörün amacına hizmet eden bu haber dilinizi eshefle kınıyor, hukuksal sürecin başlatıldığını bildiriyoruz.

Kısa bir süre önce Ayder Yaylası’nda, Bursa’da ve son olarak İstanbul Maltepe’de yine benzer içerikli etkinlikler düzenlenmiştir. Bu etkinliklerle ilgili benzer yorumlar yapılmazken Ovit Dağı’ndaki sevgi, kardeşlik ve barış halkası kurulmasının tarafınızı rahatsız etmesini de maksatlı buluyoruz.

Bu vesile ile ülkemiz ve milletimiz adına şehit düşen tüm asker ve polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, Türk milletimizin başı sağ olsun dileklerimizi iletiyoruz.

EKŞİOĞLU VAKFI

BAŞKAN ALİ EKŞİ

ovit-senlikleri-(34)-001.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize’de Teröre Tepki İçin Horon Edenler Şehidin Cenaze Namazını Unuttu!

Şehitlerle Alay Edercesine Teröre Dikkat Çekmek İçin Horon Ederek Eğlendiler