Ekşioğlu Vakfı'ndan Resul Ekşi'ye Tepki

Ekşioğlu Vakfı'ndan Resul Ekşi'ye Tepki
Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, bir ulusal gazeteye verdiği ilanla AK Parti ve Ekşioğlu Vakfı ailesi bireylerine yönelik asılsız iddialara varan söylemlerle...

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, bir ulusal gazeteye verdiği ilanla AK Parti ve Ekşioğlu Vakfı ailesi bireylerine yönelik asılsız iddialara varan söylemlerle vakıf yönetiminden istifa ettiğini duyuran Resul Ekşi’ye tepki gösterdi.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi yaptığı açıklamada bugün bir ulusal gazeteye verdiği ilanla vakıf üyeliğinden istifa ettiğini duyuran Resul Ekşi’ye tepki gösterdi. Ekşi, “Aile mensuplarımızdan ve yönetim kurulu üyemiz sayın Resul Ekşi, Adalet ve Kalkınma Partisi aleyhine yönelik asılsız ve hakarete varan davranış ve söylemleri ile vakfımız üyeliğinden istifa ettiğini beyan etmiştir. Aynı zamanda vakfımız, şahsımız ve Adalet ve Kalkınma Partisi mensubu ve sempatizanı olan yüzde 90’a yakın ailemize iftiralarda bulunmuştur. Vakıf Başkanı Ali Ekşi olarak bütün aile bireyleri olarak tüm siyasi partilere eşit mesafede seviyeli ve saygılıyızdır. Buna rağmen ailemizin yüzde 90’ına varan nüfusu AK Parti’ye destek vermektedir. Son seçimde Rize’den Milletvekili adayı olan ailemiz bireylerinden Nusret Bayraktar’a bizzat maddi ve manevi destek vererek AK Parti’nin Rize’yi 3-0 alma başarısında Ekşioğlu ailesinin imzası vardır" dedi.

“ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİR”

Ekşi, verilen ilandan dolayı özür beklediklerini ifade ederek “İftiralar ortaya atarak istifa ettiğini söyleyen Resul Ekşi, 15 gündür İkizdere’de CHP adayına destek vermekte ve çalışmaktadır. Bizden de İkizdere’deki CHP adına yürüttüğü bu çalışmaya ayrıca destek istemiştir. Bu desteği bulamayınca gazeteye asılsız bir iddia ile ilan vermiştir. Kendisinin bulunduğu bu tezat durumdan ve yanlış söylemden biran evvel vazgeçmesi gerektiği ve töhmet altında bıraktığı aile ve vakfımızdan özür dilemesi gerektiğini vakfın başkanı ve bu ailenin bireyi olarak arzu etmekteyim. Yönetimden istifa etmesi böyle bir gerekçe göstermesi aciz bir durumdur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” şeklide konuştu.