Ekşioğlu Vakfı'ndan Somalı 100 Öğrenciye 1 Milyon Tl'lik Yardım

Ekşioğlu Vakfı'ndan Somalı 100 Öğrenciye 1 Milyon Tl'lik Yardım
Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, “Somalı 100 öğrencimizi 5 yıl boyunca okutmak için 1 milyon TL ödenek ayırdık” dedi.

Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarına eğitim bursu vereceklerini açıklayan Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, “100 öğrencimizi 5 yıl boyunca okutmak için 1 milyon TL ödenek ayırdık” dedi.

Ekşioğlu Vakfı, Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarına yapacakları destekle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Kadıköy Kozyatağı’nda yapılan toplantıya, Ekşioğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekşi, Ekşioğlu Vakfı Meclis Başkanı Mahmut Ekşi ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Soma faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarının eğitimi için 1 milyon TL ödenek ayırdıklarını kaydeden Ekşi, “Devletimizin seferber olduğu Manisa’da maden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ailelerine sabır diliyoruz. Devletimizin milletimizin başı sağ olsun. Ekşioğlu Vakfı olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. İlk etapta valiliğimizin ve bakanlığımızın tespit ettiği ve tarafımız bildireceği Soma maden şehitlerimizin evlatları olan 100 öğrencimizi okutmak üzere Ekşioğlu Vakfı Yönetim Kurulu olarak karar aldık. 100 öğrencimizi okutmak için 1 milyon TL ödenek ayırdık. İlköğrenimden yüksek öğrenime kadar tarafımıza bildirilecek 100 öğrencimize her ay hesap numarasına yatırılmak üzere yönetimimizden karar çıkmıştır. Uygulamak için devlet yetkililerimizden emir bekliyoruz” dedi.

Ekşioğlu Vakfı Meclis Başkanı Mahmut Ekşi ise, “Soma’da şehit olan 301 şehidin çocuklarından 100 öğrenciye her ay sistematik şekilde banka hesap numaralarına Ekşioğlu Vakfı tarafından para yatırılacaktır. 5 sene boyunca bu yardım devam edecektir” diye konuştu.