El Clasico'da Tarihi Hezimet!

El Clasico'da Tarihi Hezimet!
Kral Kupası Yarı Finali'nde Real Madrid, 1-1'in rövanşında Barcelona'yı Nou Camp'ta 3-1 mağlup etti ve finale adını yazdırdı.

İspanya Kral Kupası Yarı Final rövanşında Real Madrid, ilk maçta kendi sahasında 1-1 berabere kaldığı Barcelona’yı deplasmanda 3-1 yenerek kupadan eledi.

Real Madrid'e galibiyeti ve turu getiren golleri, 13. ve 57. dakikada Cristiano Ronaldo ile 68. dakikada Raphael Varane kaydetti. Barcelona, 89. dakikada Alba ile golü bulurken, sahadan 3-1’lik mağlubiyetle ayrılmaktan kurtulamadı.

Real Madrid'in finaldeki rakibi Arda'lı Atletico Madrid ile Sevilla'nın yapacağı karşılaşma sonrasında belli olacak.

NOU CAMP SUSTU

La Liga'da lider Barcelona'nın 16 puan gerisine düşerek büyük ölçüde şampiyonluk yarışına havlu atan Real Madrid Kral Kupası'nı kazanarak İspanya sınırlarında sezonu kupayla kapatmanın hesaplarını yaparak çıktığı rövanş maçını 3 - 1 kazandı ve Kral Kupası'nın ilk finalisti oldu.

Barcelona ev sahibi olma avantajı ve geçtiğimiz sene kazandığı kupanın moralini sahaya yansıtamadı ve kendi evinde 13. dakikada penaltıdan ve 57. dakikadaki Ronaldo'nun 2 ve 68. dakikada da Varane'nin golleriyle Real Madrid'i sahasında 3 - 1 mağlup olarak elendi. Barcelona'nın tek golünü ise skor 3 - 0'ken 88. dakikada Jordi Alba attı.

İspanya Kral Kupası finalinde Real Madrid'in rakibi bu gece TSİ 23.00'te oynanacak Sevilla - Atletico Madrid yarıfinalinin ardından belli olacak.

Nou Camp’ta oynanan El Clasico’da Real Madrid, ezeli rakibini farklı yenmeyi başardı. Maçın 13. dakikasında Pique’nin sağ çaprazda Ronaldo’yu düşürmesi ile kazanılan penaltı yine Ronaldo kullandı. Portekizli futbolcu, penaltı vuruşunda meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlara gönderdi. Bu golden sonra gol aramak için rakibine baskı kuran Barcelona, gol pozisyonu üretmekte zorlandı ve ilk yarı konuk ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Barcelona baskılı başlarken, pozisyona girmekte yine zorlandı. 57. dakikada hızlı gelişen Real Madrid atağında Di Maria, soldan sürdüğü topla ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı kaleciden sekip sağ çapraza açılan topu Ronaldo, düzelterek filelere gönderdi. Real Madrid, 68. dakikada Varane’nin kafa golüyle farkı 3’e çıkardı. Barcelona, 89. dakikada Alba ile golü bulurken, sahadan 3-1’lik mağlubiyetle ayrılmaktan kurtulamadı. Real Madrid, bu sonuçla İspanya Kral Kupası’nda finale yükselen ilk takım oldu.

Real Madrid’in finaldeki rakibi bu akşam TSİ 23.00’te oynanacak Sevilla-Atletico Madrid maçının ardından belli olacak. İlk maçta Atletico Madrid, rakibini 2-1 yenmeyi başarmıştı.