El Salvador, Türkiye ile 'CENK' Edemedi

El Salvador, Türkiye ile 'CENK' Edemedi
FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Türkiye, C Grubu'ndaki ilk maçında El Salvador'u 3-0 gibi rahat bir skor ile mağlup etti.

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Türkiye ilk maçında El Savador 3-0 mağlup ederek zirveye yükseldi. Zayıf rakibi karşısında farka koşan ay yıldızlılarda 2 gol 1 asistle oynayan Cenk Şahin yıldızlaştı. Türkiye gruptaki ikinci maçını 25 Haziran Salı günü saat 21.00'de Rize Yeni Şehir Stadı'nda Kolombiya ile yapacak.

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Türkiye, C Grubu'ndaki ilk maçında El Salvador ile karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve Brezilya Futbol Federasyonu'ndan Sandro Ricci'nin düdük çaldığı mücadelede gülen taraf 3-0'lık skor ile Milli takımımız oldu. Millilerimize galibiyeti getiren golleri 9. dakikada Salih, 46. ve 64. dakikalarda Cenk Şahin kaydederken El Salvador ise 90 dakika boyunca gol sevinci yaşayamadı.

turkiye-u-20-milli-takimi.jpg

20 Yaş Altı Milli takımımız, El Salvador karşısında mücadelenin ilk dakikalarına hızlı başladı ve henüz 9 dakikada oynanırken Cenk'in sağ kanattan pası ile topla buluşan Salih, yaptığı şık vuruş ile skoru 1-0 yaptı. İlk 45 dakikanın kalan bölümlerinde mücadelenin temposu bir hayli düşerken, başka gol sesi çıkmadı ve soyunma odasına 1-0 Türkiye üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıda ise yine Salih ve Cenk Şahin'in performansları mücadeleye damgasını vurdu. 46. dakikada Salih'in asisti ile farkı ikiye çıkaran Cenk, 64. dakikada bu sefer İbrahim Öztürk'ten aldığı pası çok iyi değerlendirdi ve skoru 3-0 yaparak mücadelenin skorunu tayin etti.

Alınan bu sonucun ardından Milli takımımız, gruptaki diğer mücadele olan Kolombiya - Avustralya maçının berabere bitmesi sayesinde 3 puan ile ilk haftayı grup lideri olarak kapattı.

İLK GOLÜMÜZ SALİH'TEN GELDİ

Karşılaşmaya hızlı başlayan Milliler, El Salvador karşısında avantaj yakalamak adına aradığı golü henüz mücadelenin başında, 9 dakikada Salih'in ayağından buldu.

Sağ kanattan seri çalımlarla ceza sahası giren Cenk Şahin'in son çizgiye indikten sonra penaltı noktasına doğru çıkardığı topa bekletmeden gelişine vuran Salih Uçan, El Salvador kalecisi Morales'i mağlup etti skoru Millilerimiz lehine 1-0'a getirdi.

Bu gol aynı zamanda 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Milli takımımızın kaydettiği ilk gol oldu.

PENALTI BEKLEDİK AMA..

Mücadelenin 20. dakikası oynanırken İbrahim atak yönüne göre sol kanattan ceza sahasına girdi ve rakipp savunmanın müdahelesi ile yerde kaldı. Milliler penaltı beklese de karşılaşmanın Brezilyalı hakemi Ricci aynı görüşte olmadı ve 'devam' dedi.

HAKAN ATTI AMA OFSAYT

Maçın 28. dakikasında Hakan Çalhanoglu, İbrahim Yılmaz'dan aldığı duvar pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluştu ve yaptığı şık vuruş ile topu ağlarla buluşturdu.

Ancak öncesinde yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdığı için pozisyon gol değeri kazanmadı.

BU KEZ SALİH ATTIRDI, CENK ATTI

Karşılaşmanın ilk yarısında bulduğu golün ardından mücadelenin temposunu düşüren U-20 Milli takımımız, ikinci yarıya adeta golle başladı.

Mücadelenin ilk yarısında bulduğumuz golün aksine bu golde asisti yapan Salih Uçan, golü atan ise Cenk oldu. 46. dakikada Salih'in ara pasıyla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Cenk Şahin, Morales'den de sıyrılıp topu boş kaleye yuvarladı ve Millilerimiz rahatlatan golü attı, skor 2-0'a geldi.

BİRİ CENK'İ DURDURSUN!

Kronometreler 64'ü gösterdiğinde sahneye çıkan isim yine Cenk Şahin oldu.

İbrahim Yılmaz'ın pasıyla El Salvador savunmasının arkasına çok iyi sarkan Cenk, bomboş pozisyonda sağ çaprazdan ceza sahasına girdi Morales'i bir kez daha mağlup ederek skoru 3-0'a getirdi ve Millilerimiz bu gol ile 3 farklı üstünlüğü yakaladı.

ALPARSLAN KORKUTTU

Rakibi ile girdiği ikili mücadele sonrasında yer kalan ve hafif bir sakatlık geçiren Alparslan Öztürk, karşılaşmanın 69. dakikasında yerini Okay Yokuşlu'ya bıraktı.

Karşılamaşmanın kalan dakikaların başka gol sesi çıkmayınca Türkiye, El Salvador'u 3-0'lık skor ile mağlup ettik.