Elazığ Ve Malatyalı Taraftarlardan Teröre Ortak Tepki

Elazığ Ve Malatyalı Taraftarlardan Teröre Ortak Tepki
Futbolda ezeli rekabet içerisinde olan iki doğu takımı Alima Yeni Malatyaspor ile Vartaş Elazığspor'un taraftar grupları, Malatya ile Elazığ'ı birbirine...

Futbolda ezeli rekabet içerisinde olan iki doğu takımı Alima Yeni Malatyaspor ile Vartaş Elazığspor'un taraftar grupları, Malatya ile Elazığ'ı birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü üzerinde bir araya gelerek teröre tepki gösterdi.

Daha önce yapılması planlanan ancak çeşitli nedenlerden ötürü ertelenen taraftar buluşmasına, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir katıldı.

Yaşanan terör olaylarına sosyal medya üzerinden tepki gösteren iki takımın taraftar grupları, bu tepkilerinin daha da ses getirmesi için, iki şehri birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü üzerinde saat 15.00'da bir araya gelerek, ellerindeki Türk bayraklarıyla teröre lanet yağdırdılar.

"BU BİRLİKTELİĞİN TERÖRE KARŞI EBEDİ OLACAĞINI GÖRÜYORUM"

Malatya ve Elazığ'ın futboldaki rekabetinin tüm Türkiye'de bilindiğini kaydeden Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Bugün bu birliktelik teröre en güzel tepkidir. Ben gerçekten bütün taraftarları, taraftar grup başkanlarımızı tebrik ediyorum. Bu dostluğun, bu birlikteliğin teröre karşı ebedi olacağını da şimdiden görüyorum" dedi.

Tüfenkci, Malatya ve Elazığ takımları arasındaki deplasman taraftarı yasağının bu vesileyle kalkmasını da temenni ederek, "İnşallah önümüzdeki günlerde bu da, bu yasağın kaldırılmasına bir vesile olur. Herkes özgürce, rahatça gider maçlarını seyreder. Takım liderleri de, taraftar liderleri de kendi taraftarına sahip çıkaraktan, taşkınlığa mahal vermeden dostluk içerisinde yeni bir coşku ortaya çıkarır. Ben bu vesileyle Elazığspor'a Süper Lig yolunda başarılar diliyorum. Yeni Malatyaspor'a başarılar diliyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise yaptığı açıklamada, "Spor kulüplerimizin burada birleşmesi anlamlı bir buluşma. Elazığspor ve Malatya Kulübü yöneticileri ile taraftarlarına teşekkür ediyorum. Buraya gelen gençlerimiz terörü telin için buradalar. Malatya ve Elazığ'ımız çok şükür iyi durumda. Bu anlamda yaptıkları bu hareketin de Türkiye'ye örnek olmasını temenni ediyorum. Terörün her türlüsüne karşı olduğumuzu burada gençlerimiz de vurgulamış. O anlamda da herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

"HEPSİNİ YÜREKTEN KUTLUYORUM"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da her iki taraftar grubunu yürekten kutlayarak, "Taraftarları tebrik ediyorum. Birincisi teröre karşı bir araya gelmeleri gerçekten çok anlamlı. Ülkemiz gerçekten terörden, hainlerden çok şey çekiyor. Bunun karşısında her zaman durmamız gereklidir. İkincisi de tabi Malatya ile Elazığ, aslında birbirimize her zaman muhtacız. Her zaman dayanışmak zorundayız. Dolayısıyla sporla buna öncülük etmeliyiz. Spor kardeşlikse, Bu kardeşliği Elazığ ve Malatya'dan göstermeliyiz. Dolayısıyla bir birimizin maçına da rahatlıkla gitmemiz lazım. Bugün buraya gelen taraftarlarımıza, başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Hepsini yürekten kutluyorum" dedi.

"BİZ DE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPALIM İSTEDİK"

Malatyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Murat Soysal ise yaptığı açıklamada "Ülkemizin zor zamanlardan geçtiği şu günlerde biz de üzerimize düşeni yapalım istedik. Elazığsporlu kardeşlerimize biz buradan dost elimizi uzattık. Vatanımız için, milletimiz için Malatyasporlu taraftarlar olarak köprüde buluşmaya karar verdik. Mevzu ülkeyse, bizler her platformda sesimizi en gür şekilde haykırmaya hazırız. Elazığsporlu kardeşlerimiz de vatanları için en zor durumlarda her zaman en sert tepkiyi ortaya koymuşlardır" şeklinde konuştu.

"HEP BERABER TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ"

Elazığspor Narkoz Taraftarlar Grubu Başkanı Mücahit Biçer de teröre tepki göstermek için bir araya geldiklerini söyleyerek, "Futbolda rekabet olmazsa zaten tadı çıkmaz. Önemli olan ülkemizin bu zor zamanında birlik beraberlik mesajı verebilmek. Sonuçta bir tane Türkiye'miz var, bir tane bayrağımız var, bir toprağımız, bir vatanımız var. İnşallah bizim burada başladığımız kampanya diğer illere de, diğer taraftar gruplarına da sıçrar. Bu kırgınlıklar, aramızdaki bu husumetler biter. Zaten bakıldığından bundan 40 sene, 50 sene önce başlayan bir şey. Şimdi Malatyalı niye gelip Elazığ'da rahat gezmesin. Elazığlı niye Malatya'da gezmesin maç günlerinde kol kola. İnşallah bundan sonra da bu mesajları vereceğiz. Hep beraber Türkiye'ye örnek olmak istiyoruz" diye konuştu.

Elazığ Ve Malatyalı Taraftarlardan Teröre Ortak Tepki

Elazığ Ve Malatyalı Taraftarlardan Teröre Ortak Tepki

Kaynak:IHA