Elazığ'da deprem: 18 kişi hayatını kaybetti, 553 kişi yaralandı

Elazığ'da deprem: 18 kişi hayatını kaybetti, 553 kişi yaralandı
Elazığ Sivrice'de saat 20.55'de 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 6,5'lik depremde Elazığ'da 13, Malatya'da 4 ve Diyarbakır'da 1 olmak üzere 18 kişi hayatını kaybetti, 651 kişi yaralandı.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 20.55'te 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi daha sonra depremin büyüklüğünü 6.5 olarak güncelledi. Çok sayıda ölü ve yaralanın olduğun deprem Rize ve Doğu Karadeniz illerinin de aralarında yer aldığı birçok ilde hissedildi. Deprem sonrasında bölgede 4 büyüklüğünün üzerinde 10 sarsıntı meydana geldiği, toplam artçı sayısının da 118 olduğu belirtildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir." denildi. Bakan Murat Kurum, Elazığ'da 5 Malatya'da 25 binanın yıkıldığını belirtti.

elazigda-deprem-(1).jpg

Elazığ Sivrice merkezli deprem, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Tunceli, Samsun, Tokat, Çorum, Sivas, Niğde, Kayseri Kırşehir'de de hissedildi.

Depremin ardından Sivrice ilçesinde saat 21.08'de 5,4, Baskil ilçesinde saat 21.17'de 5,1 büyüklüğünde artçı sarsıntılar kaydedildi. Sivrice'deki sarsıntı, yerin yaklaşık 7,03, Baskil'deki ise yerin 10,62 kilometre derinliğinde gerçekleşti..

deprem-elazig.jpg

18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da 10, Malatya'da 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Soylu, "Malatya Doğanyol'da 5 kaybımız, Elazığ Merkez'de 7 vatandaşımız, Sivrice'de 2, Maden Gezi beldesinde 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. Elazığ'da enkazda kalan 30 kişiye ulaşmaya çalışıyoruz."dedi. 

Soylu, son bilgilere göre Malatya'da depremden etkilenen bölgelerde göçük altında kimsenin olmadığını bildirdi.

Soylu, "Elazığ'da 405 vatandaşımız yaralanmak suretiyle hastanelere müracaat etmiş veya bizim sağlık ekiplerimiz tarafından hastaneye getirilmiştir. Malatya'da ise 148 vatandaşımız hastanelere sevk edilmişlerdir. Malatya'da 3 ağır yaralımız var, Elazığ'da 2 ağır yaralımız var. Toplam 5 ağır yaralımız mevcut durumda."açıklamasında bulundu.

Soylu, sosyal medyadan asılsız paylaşımlarla vatandaşları provoke edenler hakkında yasal işlem yapılacağını bildirdi.İçişleri Bakanı Soylu "Malatya'da 5 bin kişinin kalabileceği bir konteyner kent var. İnsani yardımların tamamı AFAD'ın koordinasyonu altında gerçekleştirilecek." dedi.

elazigda-deprem-(2).jpg

BAKAN KOCA: ELAZIĞ'DA 13, MALATYA'DA 5 CAN KAYBIMIZ VAR

Soylu'dan sonra söz alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ'da hayatını kaybedenlerin sayısınını 13'e yükseldiğini açıkladı. Koca, 553 kişinin de yaralandığını belirtti.

Sağlık Bakanı Koca, "Elazığ ve Malatya'da mevcut 137 ambulansa 170 ambulans ilavesi yaptık. Ayrıca uçak ve helikopter ambulansımız da hazır." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İlk çalışmalarda Elazığ Sivrice'de 5 binamızın, Malatya Doğanyol'da 25 binamızın yıkık olduğu tespitini yaptık. Vatandaşlarımızı riskli binalara girmemeleri noktasında uyarmak istiyorum. Artçı depremler devam ediyor. Dolayısıyla hasarlı binalar bizim için risk teşkil ediyor." açıklamasında bulundu.

elazig-ve-malatyada-enkazd.jpg

AFAD: 18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

AFAD'tan yapılan açıklamada, deprem sonrasında bölgede 4 büyüklüğünün üzerinde 10 sarsıntı meydana geldiği, toplam artçı sayısının da 118 olduğu belirtildi.

Depremde Elazığ'da 13, Malatya'da 4, Diyarbakır'da bir kişinin hayatını kaybettiğini belirtilen açıklamada, Elazığ'da 403, Malatya'da 148, Diyarbakır'da 13, Adıyaman'da 11, Batman'da 6, Kahramanmaraş'ta 37, Şanlıurfa'da 33 olmak üzere 651 kişinin de yaralandığı aktarıldı. 

elazig-ve-malatyada-deprem.jpgelazigda-deprem-(3).jpgelazigda-deprem-(4).jpgelazigda-deprem-(5).jpgelazigda-deprem-(6).jpgelazigda-deprem-(7).jpgdeprem-elazigda.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ
AFAD: Depremde ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi, yaralı sayısı 1015