Elazığ'da hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi

Elazığ'da hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 35'e yükseldiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin çalışmalar hakkında bilgi almak amacıyla AFAD'a geldi. Burada Deprem İzleme ve Değerlendirme Merkezi ile Müdahale Merkezi'ni ziyaret eden Oktay, daha sonra Türkiye Afet Müdahale Planı'nın (TAMP) uygulanabilmesi için oluşturulan Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi'nde tüm çalışma gruplarından bildi aldı.

Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Oktay, deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileğinde bulunarak, hayatını kaybedenler için Türk milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile deprem bölgesini ziyaret ettiklerini hatırlatan Oktay, deprem sonrası ilk andan itibaren TAMP çerçevesinde çalışmaların ivedilikle uygulandığını belirtti.

Oktay, bu kapsamda AFAD bünyesindeki çalışma gruplarına teşekkür ederek, "Çalışma grupları olarak verdiğiniz hizmetlerin, çalışmalarınızın, gayretlerinizin sahaya nasıl yansıdığını dün birebir görerek, yaşayarak, hissederek geldik. Ben Elazığ ve Malatya'daki vatandaşlarımız adına da size yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

Deprem sonrasında askeri ve sivil tüm kurumların deprem sonrasında her türlü konuda faaliyetler yürüttüğüne işaret eden Oktay, arama-kurtarmanın yanı sıra lojistik, beslenme, barınma, ulaşım, ikincil afetlere yönelik tedbirler gibi birçok alanda çalışmaların başarıyla yürütüldüğünü ifade etti.

Fuat Oktay, Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 35'e yükseldiğini bildirdi. Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıda Oktay, çalışma gruplarından brifing aldı.

AFAD Başkanlığı, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem ile ilgili son bilgileri paylaştı. Açıklamada, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55’te meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında büyüklüğü 4’ün üzerinde olan 20, toplamda ise 733 artçı sarsıntının tespit edildiği aktarıldı.

 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, AFAD koordinasyonunda yürütülen müdahale faaliyetleri sonucunda ise enkazdan sağ kurtarılan kişi sayısı 45 olarak belirtilirken, deprem nedeniyle 35 kişinin hayatını kaybettiği, bin 607 kişininde hastanelere başvurduğu kaydedildi.