Elektrik kesintileri köylüyü bıktırdı

Elektrik kesintileri köylüyü bıktırdı
Görele’nin Yeşildere köylüleri sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin bir an önce son bulmasını istedi.

Elektrik kesintilerinden bıktıklarını belirten Yeşildere Köyü Muhtarı Emin Can, sürekli elektrik kesintilerinin en önemli sebeplerden birinin eskiyen trafolar, enerji nakil hatları ve direkler olduğunu kaydetti.

Can, “İlgili kurum abonelerden günü gününe parayı almayı, az bir gecikmede elektrik kesmeyi iyi biliyor. Eskiyen enerji nakil hatlarının yenilenmesi, eskiyen ve bozulan trafoları güçlendirmeyi bilmiyor. Elektrik kesintileri insanlara bıkkınlık verdi. Bir an önce çözüm bekliyoruz" ifadesini kullandı.

giresunda-elektrik-kesintileri-koyluyu-biktirdi.jpg

“TEK YAPTIKLARI TAHSİLAT”

Köydeki elektrik nakil hattı sorununu siyasiler dahil iletilebilecek her kurumu ilettiklerini ancak çözüm bulamadıklarını da belirten Can, “Geçen kış haftalarca elektriksiz kaldık. Kendimizce onarmaya çalıştığımız nakil hatlarını yenilenmesi için birkaç yıldır her ilgili yere iletiyoruz. Her yıl programa alındığı belirtiliyor fakat onarılırken yok. Sanki köylülerimizi oyalıyorlar. Faturaların tahsilatında zaman geçirmeyen, aksatmayan ilgili kurum hizmet vermede görevini yerine getirmiyor. Bu kurumu ilgili firma sadece para tahsilatı yapmak için mi aldı. Biz para tahsilatında gösterilen hassasiyetin hizmet verilmesinde de gösterilmesini istiyoruz” dedi.