Emeklilere Promosyon Müjdesi

Emeklilere Promosyon Müjdesi
Emeklilerin maaş ödemelerini yapmak isteyen özel bankalar, emeklilere 450 TL'ye kadar promosyon vermeye başladı.

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Emin Şenver, emeklilerin maaş ödemelerini yapmak isteyen özel bankaların, 450 TL'ye kadar promosyon vermeye başladıklarını açıkladı. Şenver, gelişmeyi olumlu bulduklarını ancak promosyonların halen yetersiz olduğunu ifade etti.

Şenver, Memur-Sen'in emeklilere promosyon verilmesi konusunu toplu sözleşmede masaya getirdiğini hatırlatarak, "Toplu sözleşme masasında varılan mutabakat gereği Sosyal Güvenlik Kurumunun emeklilerin maaşlarını yatırdığı üç kamu bankasının Genel Müdürleri ile 19 Eylül 2013 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumunda bir toplantı yapılmıştı. Bu toplantıda kamu bankalarının Genel Müdürleri emeklilere yıllık 75 TL promosyon verilmesini teklif etmişler ancak bu teklif Memur-Sen tarafından kabul edilmemiş ve kendilerinden bu tekliflerini revize etmeleri istenmişti. Bunun üzerine sürece dahil olmak isteyen özel bankalar bir hamle yaparak emekli maaşını kendilerine taşıyan emeklilere 450 TL'ye kadar promosyon vereceklerini duyurmaya başladılar" ifadelerini kullandı.

"EMEKLİLER EMEKLİ MAAŞLARINI ÖZEL BANKALARA TAŞIMAYA BAŞLADI"

Emeklilerin emekli maaşlarını özel bankalara taşımaya başladıklarını ifade eden Şenver, "Buradan da anlaşılacağı gibi emeklilerin promosyon pazarlığına özel bankaların da dahil edilmesi halinde emeklilerin alacakları promosyonun daha da artacağı anlaşılmaktadır. Sonuç olarak Memur-Sen'in bir talebi daha gerçekleşmek üzeredir. Eğer bu gün özel bankalar emekli maaşını taşıyan emeklilere 450 TL'ye kadar promosyon vermek suretiyle bir fiili durum oluşturmuşlarsa bundaki başarı Memur-Sen'indir" ifadelerini kullandı.

"PROMOSYONLARIN HALEN YETERSİZ"

Gelişmeyi olumlu bulduklarını ancak promosyonların halen yetersiz olduğunu belirten Şenver, "Memur-Sen ailesi olarak özel bankaların vermeye başladıkları 450 TL tutarındaki promosyonun da yeterli olmadığını ve bu rakamı daha da yukarılara çekme mücadelesi vereceğimizi değerli emeklilerimize duyurmak isteriz" dedi.