Olay53.com
08 Şubat 2012 Çarşamba
Rizelilerin Trabzon'daki Feci Kazasında 2 Ölü, 1 Yaralı
Gürcistan'a Gidecekler Dikkat!
Başkan Bakırcı'ya Saldırı
15 Yıl Sonra Rize'de İlk Kez VİDEO...
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
07 Ağustos 2010 Cumartesi 11:51

Emekliye pay parası verilmeyecek

Emeklilere banka promosyonlarından pay verilmesi konusu iyice karıştı...

Emeklilere banka promosyonu konusunda topu bankalara atan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 'Bankalarla görüştük, emeklilerin maaşlarından kar alamadıkları gerekçesiyle promosyona sıcak bakmıyorlar' dedi.

CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, konuyla ilgili olarak Bakan Dinçer'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Akşam gazetesinin haberine göre, önergeye yanıt veren Dinçer, 'Bankalar, müşterilerine kendilerine sağladıkları fayda ve kazanca göre bazı avantajlar sağlamaktadır' dedi.

SGK yetkililerinin 7 Temmuz'da toplantı yaptığını belirterek, şunları dile getirdi: 'Bu toplantılarda, bankalar ile imzalanan protokollerde emeklilere promosyon verilmesine dair bir düzenleme olmadığı, bankaların bu konuda bir bütçesinin bulunmadığı, emekli aylığı ödemelerinde çok cüzi kazanç sağladıkları, operasyonel maliyetlerinin yüksek olduğu, emekli grubunun bankacılık faaliyetlerinden dolayı bankaya bir getirisinin bulunmadığı, hiçbir şekilde emeklilere promosyon ödenmesinin mümkün olmadığı banka yetkililerince ifade edilmiştir.

Diğer taraftan, SGK yetkilileri ise, bankalar üzerinden yüksek miktarlarda işlem gerçekleştirildiğini, bu kadar yüksek tutarların bankacılık sistemi açısından muhakkak bir getirisinin olduğunu ifade ederek, emeklilere promosyon ödenmesi konusunun tekrar değerlendirilmesini istemiş ve teknik boyutta çalışmaların yapılarak görüşmelere devam edilmesi kararlaştırılmıştır.'

SGK'nın aylık ödeme yaptığı emekli sayısı 9.2 milyonu buluyor. Ödemeler 22 banka ve PTT aracılığıyla gerçekleşiyor.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
RİZE