Emen: Rizemiz’den Dünya Çapında Sanatçılar Çıkarmak İstiyoruz

Emen: Rizemiz’den Dünya Çapında Sanatçılar Çıkarmak İstiyoruz
Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, hedeflerinin Rize'nin ülkemizin gelişiminde lokomotif olarak başı çekmesi olduğunu kaydederek, henüz lise sıralarında olan gençlerden dünya çapında sanatçılar çıkarmak istediklerini ifade etti.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi ile Sosyal Bilimler Lisesine gerçekleştirdiği ziyaretlerde hedeflerinin Rize'nin ülkemizin gelişiminde lokomotif olarak başı çekmesi olduğunu kaydederek, henüz lise sıralarında olan gençlerden dünya çapında sanatçılar çıkarmak istediklerini ifade etti.

Emen, beraberinde, Şube Müdürü Zekeriya Özdemir ile birlikte Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi ile Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret etti. Güzel Sanatlar Lisesinde öğrencilerle buluşan ve onlarla sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Emen, öğrencilerin ortaya çıkarmış olduğu eserleri inceledi.

Sanatın beden ve ruha tesirinden bahseden Emen, “Okullarımızda yalnızca akademik becerileri değil sanat, spor ve sosyal aktiviteleri de ön plana çıkarma gayesindeyiz. Bu vesile ile henüz lise sıralarında olan genç Osman Hamdi Beyleri, Genç Aliye Bergerleri hatta Van Goghları bulup eğitim vererek Rizemiz’den dünya çapında sanatçılar çıkarmak istiyoruz” dedi.

Güzel Sanatlar Lisesindeki incelemelerin ardından Sosyal Bilimler Lisesine geçen Emen, burada okul idarecilerinin verdiği brifingi dinleyerek yüz yüze eğitim süreci hakkında bilgi aldı.

Sınıfları da ziyaret eden Emen,”Fen, teknoloji ve matematik alanlarında (STEM) yoğunlaştığımız kadar sosyal bilimler alanında da aynı özveri ve gayreti göstermek zorundayız, dünya klasmanında kalkınmak disiplinler arası işbirliği ile mümkün olabilir. Bizler de bu sıralardan kendi alanlarında ekoller yaratacak bilim insanlarını yetiştiriyoruz. Hedefimiz Rize'nin ülkemizin gelişiminde lokomotif olarak başı çekmesidir” diye konuştu.

rize-il-milli-egitim-muduru-engin-emen,-rize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-ile-sosyal-bilimler-lisesi-ziyaretleri-(7).jpgrize-il-milli-egitim-muduru-engin-emen,-rize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-ile-sosyal-bilimler-lisesi-ziyaretleri-(8).jpgrize-il-milli-egitim-muduru-engin-emen,-rize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-ile-sosyal-bilimler-lisesi-ziyaretleri-(9).jpgrize-il-milli-egitim-muduru-engin-emen,-rize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-ile-sosyal-bilimler-lisesi-ziyaretleri-(6).jpgrize-il-milli-egitim-muduru-engin-emen,-rize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-ile-sosyal-bilimler-lisesi-ziyaretleri-(2).jpgrize-il-milli-egitim-muduru-engin-emen,-rize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-ile-sosyal-bilimler-lisesi-ziyaretleri-(5).jpgrize-il-milli-egitim-muduru-engin-emen,-rize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-ile-sosyal-bilimler-lisesi-ziyaretleri-(4).jpgrize-il-milli-egitim-muduru-engin-emen,-rize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-ile-sosyal-bilimler-lisesi-ziyaretleri-(1).jpgrize-il-milli-egitim-muduru-engin-emen,-rize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-ile-sosyal-bilimler-lisesi-ziyaretleri-(3).jpg