EMİTT Fuarı'nda Rize'ye Yoğun İlgi

EMİTT Fuarı'nda Rize'ye Yoğun İlgi
9. kez katıldığımız EMİTT fuarında standımız yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Dünyada 5 büyük turizm fuarlarından biri olan ve bu yıl 17'ncisi düzenlenen, 70 ülkeden 4500 katılımcının katıldığı, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), İstanbul-Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katıldığı törenle hafta içi ziyaretçilere kapılarını açtıktan sonra fuara 9. kez katılan Rize'nin standı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, dünya ülkelerinin neredeyse yarısının, Türkiye'deki illerin neredeyse hepsinin EMITT'in konuğu olduğunu, bu durumun da fuarın yerel veya ulusal değil, uluslararası hale geldiğini kanıtladığını söyledi.

Dünya'dan ve Türkiye' den profesyonel turizmcileri buluşturan EMİTT fuarına 9’uncu kez katılan Rize’nin standı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

emitt-fuarinda-rizeye-yogun-ilgi-2.jpg

Rize standını ziyaret eden diğer İllerin Valileri ve ziyaretçilerini, Rize Valisi Nurullah Çakır, Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu karşıladı. Rize standını gezen ziyaretçilere; Rize’nin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgiler verilerek Rize’nin yöresel tatlılarından olan ‘Pepeçura’ ikramında bulunuldu.

Ayrıca gerçekleştirilen tanıtımlar sonucu;  Rize standı kayak, dağcılık, kaya tırmanışı, dağ bisikleti, rafting, yamaç paraşütü, trekking gibi ‘Outdoor Sporları’ ile uğraşan sporcuların da ilgi odağı oldu.

emitt-fuarinda-rizeye-yogun-ilgi-1.jpg