Emitt Fuarı'nda Turizm İçin Ortak Tanıtım

Emitt Fuarı'nda Turizm İçin Ortak Tanıtım
Black Sea TourNet projesi ile Rize, Artvin, Gümüşhane, Giresun, Ordu ve Trabzon illeri Karadeniz komşuları Odessa, Batum, Kişinev ve Burgas ile beraber Karadeniz’in...

Black Sea TourNet projesi ile Rize, Artvin, Gümüşhane, Giresun, Ordu ve Trabzon illeri Karadeniz komşuları Odessa, Batum, Kişinev ve Burgas ile beraber Karadeniz’in güzelliklerini ortak konseptler üzerinden sunacak.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen, ENPI Karadeniz Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın da (DOKA) Türkiye’den proje ortağı olarak yer aldığı Black Sea TourNet projesi kapsamında 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul’da devam edecek olan EMITT fuarında ortak turizm tanıtımı yapılıyor.

Moldova/Kişinev, Ukrayna/Odessa, Gürcistan/Acara Özerk Cumhuriyeti, Bulgaristan/Burgas ve Türkiye/Doğu Karadeniz’den proje ortağı bölge ve illeri temsil eden Black Sea TourNet projesi ile Türkiye’nin en önemli turizm tanıtım platformu olan EMITT 19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında eko-turizm, kültür turizmi ve macera turizmi temalı tanıtım ve sunum faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

emitt-fuarinda-turizm-icin-ortak-tanitim-1.jpg

Black Sea TourNet projesi ile Artvin, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Rize ve Trabzon illeri Karadeniz komşuları Odessa, Batum, Kişinev ve Burgas ile beraber 4 gün boyunca 150 binden fazla kişiye ulaşarak Karadeniz’in güzelliklerini ortak konseptler üzerinden sunacaklar.

Karadeniz Havzasında turizmin ortak gelişimi için uzun soluklu bir işbirliği ağı kurulmasını, bu işbirliği ağı ile ortak tur konseptleri ve tanıtımları, turizmde güzergah pazarlaması ve sosyal medya kullanımı gibi tematik eğitimleri içeren Black Sea TourNet projesi kapsamında açılan standı, Acara Devlet Başkanı Archil Khabadze, Bulgaristan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve çok sayıda davetli tarafından da ziyaret edildi.

emitt-fuarinda-turizm-icin-ortak-tanitim-2.jpg

Doğu Karadeniz’in son yıllarda turizm konusunda önemli bir gelişme kaydettiğini ifade eden DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerle iş birliği yaparak var olan turizm potansiyelini daha da geliştirmek istediklerini ifade etti. Kaldırım, projenin komşu ülke kültürlerini, insanlarını, misafirperverliklerini ve yapılabilecek işbirliklerini anlamak adına çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirterek, projenin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

emitt-fuarinda-turizm-icin-ortak-tanitim-3.jpg