Emlak danışmanlarına en sık sorulan sorular!

Emlak danışmanlarına en sık sorulan sorular!
Emlak danışmanını seçen kişiler seçtikleri emlak danışmanına en çok hangi soruları soruyor?

Gayrimenkul danışmanları birçok farklı müşteriyle iletişim kurar. Müşterilerin bir kısmı kiralık daire arayışında olurken bir kısmı satılık ev arayışında olabilir. İstedikleri kategoride satılık ya da kiralık gayrimenkul bulmak ya da kendi mülklerini satmak ya da kiralamak isteyen müşteriler emlak danışmanlarıyla iletişime geçer.

Gayrimenkul danışmanlarının müşterileriyle olan iletişimi genellikle soru-cevap şeklinde geçer. Emlak danışmanları müşterilerinin istek ve beklentilerini analiz ederken onları doğru yönlendirecek sorular sorarlar. Müşteriler ise doğru yerde olup olmadıklarını kontrol edebilmek adına birtakım temel soruları emlak danışmanlarına yöneltirler.

İşte emlak danışmanlarına en sık sorulan sorular!

Ne kadar süredir emlak danışmanlığı yapıyorsunuz?

  • Emlak danışmanıyla çalışmak isteyen bir müşterinin dikkat edeceği ilk konulardan biri deneyim olarak öne çıkıyor. Evini satmak isteyen bir müşteri evinin satışını yapabilecek kadar deneyimli olup olmadığınızı ve gerekli motivasyona sahip olup olmadığınızı teyit etmek ister.
  • Gayrimenkul sektöründe deneyimi ifade eden belirli bir rakam yok. Deneyim ancak satış ya da kiralama sürecine girecek olan gayrimenkul tipi ve bulunduğu konum özelinde başarılı sayılabilecek bir iki satış ile ölçülebilir.
  • Örneğin, dairesini kiralamak isteyen bir müşterinize şu ana kadar benzer özelliklerdeki bir kiralık daire için ne gibi aksiyonlar aldığınızı ve ne kadar sürede sonuç aldığınızı ve ev sahibinin isteklerini ne ölçüde gerçekleştirdiğinizi ifade edebilirsiniz.

Son dönemde bölgenizde sattığınız gayrimenkul tipleri neler?

  • Emlak danışmanlarını genellikle belirli bir gayrimenkul kategorisinde uzmanlaşır. Kimi emlak danışmanı tarihi bina portföyüne sahipken kimi arsa satışında uzman olabilir.
  • Bu şekilde müşteriniz, kendi gayrimenkulü için doğru adres olup olmadığınızı anlayacaktır.

Gayrimenkulümün gerçek fiyatı nedir?

  • Emlak bir satış işidir ve evini satmak ya da kiralamak isteyenler de bu süreci olabildiğince verimli noktalamak isterler. Bu aşamada doğru fiyat politikası oldukça önemli bir konu olarak öne çıkıyor.
  • Eğer müşterinizin istediği fiyat mülkün özelliklerine göre uygunsa bunu hemen söylemelisiniz. Fiyat için karşılaştırma yapmalı ve benzer özelliklerdeki gayrimenkullerin fiyatlandırmasını göz önünde bulundurmalısınız.
  • Müşteriniz gayrimenkulü için ederinden fazla bir ücret istiyorsa bunu da hemen belirtmeli ve gerekçelerini açıklayarak ikna ediciliğinizi kullanmalısınız.