Emrah Başsan: Galatasaray Maçında Oynamak İsterim

Emrah Başsan: Galatasaray Maçında Oynamak İsterim
Rizespor'un kiralık olarak Galatasaray'dan kadrosuna kattığı Emrah Başsan, Rizespor'un Galatasaray ile yapacağı maçta oynayıp oynamayacağı konusunda "Galatasaray büyük bir takım, ben de oranın futbolcusuyum. Tabii ki o maçta oynamak isterim" dedi.

Yeni sezon öncesi transfer olduğu Galatasaray'da forma şansı bulamadan Çaykur Rizespor'a kiralanan Emrah Başsan, "Galatasaray tarafında, kiralık sürecimin nasıl geliştiğini bilmiyorum. Bir futbolcu olarak bana bir şans verilmesi gerekiyordu ama bunu vermemek olarak tercih ettiler." dedi.

Emrah Başsan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çaykur Rizespor'a transferinin hızlı geliştiğini, üst üste iki idmana çıkmadan teknik direktör Hikmet Karaman'ın güvenerek ligin ilk haftasında forma vermesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Türk futbolcusunun mental olarak hazır olduğu zaman sahaya en iyi performansını yansıttığını ifade eden orta saha oyuncusu, "Hocam, yöneticiler ve futbolcu arkadaşlarımın bana yaklaşımı çok iyiydi. Takımla birlikte çok antrenman yapmamama rağmen hocam bana şans verdi. Sahada ne yapmasını bilen iyi bir takım vardı. Ben de gol atarak ilk maçımı daha anlamlı hale getirdim. Önemli olan takım olarak bunu devam ettirebilmek. İçeride oynadığımız Atiker Konyaspor maçında beraberlik aldık. İnşallah deplasmanda oynayacağımız Kardemir Karabükspor maçında üç puan alarak çıkışımızı başlatırız." diye konuştu.

Emrah, Çaykur Rizespor olarak hedeflerinin maç maç belirleneceğini ve bunun için herkesin mücadeleye ortak olması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: "Kaptansız bir gemi mutlaka batar. Biz de şu anda bir gemideyiz. İnşallah hem arkadaşlarımızla hem de hocamızın vereceği talimatlarla bu gemiyi sağ salim kıyıya çıkarmayı düşünüyoruz. Bizim en önemli hedefimiz, ilk etapta ligde kalmak. Üst basamakları elbette hedefliyoruz ama bu üst üste kazandıkça olacaktır. Kazandıkça hedefler büyür, üstüne koyulur. Her futbolcunun hedefi var ve hedefi olmayan futbolcu bizimle olmaz. Kazandıkça hedefimiz artacaktır. Kazandıkça üst sıralar ve UEFA hedefini konuşabileceğiz. Bunu sağlamaya çalışacağız."

- "Çaykur Rizespor'un ekmeğini yiyorum"

emrah-bassan-rizespor.jpg

Sezon başında Galatasaray'a transferinin kendisini mutlu ettiğini ama sarı-kırmızılı takımda forma şansı bulamadığını dile getiren Emrah, "Galatasaray tarafında, kiralık sürecimin nasıl geliştiğini bilmiyorum. Bir futbolcu olarak bana bir şans verilmesi gerekiyordu ama bunu vermemek olarak tercih ettiler. Elimden ne geliyorsa yaptım orada. Hem antrenmanlar hem hazırlık maçları olsun elimden gelenin fazlasını yaptım. Çok iyi bir performans ortaya koyduğumu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Yeşil-mavili futbolcu, geçmişe bakarak hiçbir şeyin kazanılamayacağını vurgulayarak, "Önemli olan, ben Çaykur Rizespor'dayım. Artık önümüze bakmak lazım. Galatasaray'da herkes kalıcı olmak ister ama şu anda Çaykur Rizespor'dayım. Buranın ekmeğini yiyorum ve Rizespor'u düşünmek gerekiyor. Bir yıl burada kiralığım ve gelecek yıl Galatasaray'ı düşünmeye başlarız." diye konuştu.

Emrah, sözleşmesinde, Galatasaray'a karşı görev yapıp yapmayacağı konusunda bir madde olup olmadığıyla ilgili şunları söyledi: "Kulağıma gelen, böyle bir madde yok ve yönetim ile de böyle bir madde konuşmadım. Menajerim de konuşmadı. Galatasaray ve Çaykur Rizespor aralarında böyle bir maddeyi onaylamışsa bunu bilemem. Galatasaray büyük bir takım, ben de oranın futbolcusuyum. Tabii ki o maçta oynamak isterim. Yönetim bazında olan olayları bilmiyorum ama böyle bir şeyin olacağını, Galatasaray'ın böyle ufak konularla uğraşacağını hiç düşünmüyorum."