Emre Uslu'nun Arkadaşı Rize Eski İstihbarat Müdürü Aranıyor

Emre Uslu'nun Arkadaşı Rize Eski İstihbarat Müdürü Aranıyor
Rize Emniyet Müdürlüğü Eski İstihbarat Şube Müdürü Şevki Meşe, paralel yapı operasyonunda aranıyor.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Rize Emniyet Müdürlüğü Eski İstihbarat Şube Müdürü’nün de aralarında bulunduğu 2 polis hakkında yakalama kararı çıkartıldı, 6 polis memuru ifadesi alınmak üzere emniyete çağrıldı.

Rize Emniyet Müdürlüğü Eski İstihbarat Şube Müdürü Şevki Meşe'nin, Emniyetten gazeteciliğe geçen Emre Uslu'nun yakın arkadaşı olduğu iddia edilirken, Meşe'nin Ak Parti'den Bursa'dan Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulunduğu ancak aday gösterilmediği ve İçişleri Eski Bakanı Abdülkadir Aksu'nun da koruma amirliği görevinde bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

mehmet-sevki-mese.jpg

Rize Emniyet Müdürlüğü Eski İstihbarat Şube Müdürü Şevki Meşe'nin, 2011-2013 yılları arasında, aralarında dönemin MHP Rize İl Başkanı Zeki Mayi ile Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya ile İş adamı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve BBP ve MHP İl ve İlçe Başkanlarının bulunduğu kişileri Usulsüz Suç Uydurup Haberleşmenin Gizliliğini İhlal ederek dinledikleri ortaya çıkmış ve Fahrettin Kaya ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Meşe'nin Rize'deki evine dün sabah operasyon yapıldığı ancak evde bulunmadığı ve aramaların devam ettiği bilgisine ulaşıldı.