En geç 2014 yılı temmuz ayında THY'den uçuş için bilet alınabilecek

En geç 2014 yılı temmuz ayında THY'den uçuş için bilet alınabilecek
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin yapımı devam eden Ordu-Giresun Havaalanı için en geç önümüzdeki yıl Temmuz ayında tarifeli uçuşlar için biletlerin alınabileceğini söyledi.

Makamında gazetecilerin havaalanı ile ilgili sorularına yanıt veren Vali Şahin, ”Havaalanı bittikten sonra Giresun’un daha çok gelişeceğine ve ivme kazanacağına inanıyorum. Giresun Üniversitesi’de bu Havaalanı sayesinde gelişecek. Öğretim üyeleri ve görevlilerinin gidiş gelişleri bu sayede çok daha rahat olacak. Sabah İstanbul’dan uçağına binen öğretim üyeleri saat 11.00 gibi gelip derslerine girebilecek ve dersinden sonra İstanbul’a evine gidebilecek.Bu yönden havalimanımız son derece önemli” dedi.

Havaalanı pist uzunluğunun 3 km olacağını belirten Şahin "Şuan da 2 km'ye yaklaştı. Bugün ise üst yapı ihaleleri yapılıyor. Bu ihaleler yapıldıktan sonra 3-4 ay içerisinde üst yapılar tamamlanacak. Bir itiraz olmazsa üst yapı ihalesinin yer tespiti yapıldıktan ve tamamlandıktan sonra artık Ordu-Giresun Havaalanı tarifeli seferler için hazırdır diyoruz. İnşallah önümüzdeki Mayıs, Haziran ayında en geç ise Temmuz ayında Türk Hava Yolları (THY) ile uçuş için biletlerimizi alacağız. Bundan dolayı son derece memnunum. Çalışmalar şuan da gayet iyi gidiyor. Yıl sonuna kadar mendireğin tamamı bitmiş olacak. Zaten temel olan mendirektir. İnşallah Giresun ve Ordu şehrimiz bir an önce havalimanına kavuşur diyorum” diye konuştu.