En Güzel Bayram Hediyesi

En Güzel Bayram Hediyesi
Rizeli Gamze hayatının en güzel hediyesini Kurban Bayramı öncesi aldı...

Hayatının en güzel hediyesini aldı...

Ardeşen Engelliler Derneği (ARENDE) Bayram öncesinde duyma ve konuşma engelli Gamze'yi sevince boğdu.

Duyma ve konuşma engelli 5. Sınıf öğrencisi Gamze'nin duymasını ve konuşmasını sağlayacak olan özel işitme cihazı ARENDE tarafından tedarik edilerek İstanbul'da başarıyla gerçekleşen küçük bir operasyonla Gamze'nin duyması ve konuşması sağlandı.

gamze-arende-1.jpg

İşitme cihazının özel ve pahalı olması nedeniyle Rize'nin Ardeşen ilçesinden İstanbul'a getirilen Gamze burada önce doktor kontrolünden geçerek kulaklarının bakımı yapıldı. Daha sonra ise işitme cihazını ithal eden firmanın merkezinde ölçüleri alınan Gamze'ye duymasını ve konuşmasını sağlayacak cihaz başarıyla kulağına takıldı.

gamze-arende-2.jpg

Cihazın kulağına takılmasından sonra duyup konuşmaya başlayan Gamze sevincini ARENDE Başkanı Adem Kuyumcu'ya sarılarak paylaştı. 

ARENDE HALKIN YARDIMLARINI BEKLİYOR

ARENDE'YE BİR YARDIMDA SEN BULUN BİR ÇOCUĞU DA SEN SEVİNDİR

Gamze'nin başarılı bir operasyondan sonra duymasını ve konuşmasını sağlayan cihazın tedarikçisi olan Ardeşen Engelliler Derneği Başkanı Adem Kuyumcu yaptığı açıklamada, “bir çocuğun duymasını ve konuşmasını sağladık. Bu duyguyu sadece yüreği iyilikle dolu insanlar anlayabilir. Destek olan, katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederiz. Gamze’ye hiçbir zaman unutamayacağı, hayati önem taşıyan bir bayram hediyesi verildi. Allah katkıda bulunan herkesin niyetini kabul etsin. İnşallah bu davranış örnek olur ve hemşerilerimizin  kalp gözü açılır ve derneğimize, dolayısıyla engelli kardeşlerimize yardımda bulunurlar. Bölgemizde engellilerin çok fazla acil ihtiyaçları var ve dernek olarak bu ihtiyaçları hayırsever insanlarımızla birlikte karşılamaya çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimiz için acil olan ihtiyaçlar derneğimizin internet sitesi  www.arende.org adresinde duyurulmuştur” diyerek hayırsever insanlara çağrıda bulundu.

gamze-arende-4.jpg

Haber: Ömer Faruk ZENGİNAL