En ilginç devir teslim töreni!

En ilginç devir teslim töreni!
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım görevi bir açılış töreninde teslim aldı.

Bakanlar Kurulu açıklandıktan sonra devir teslim törenleri yapılmaya başlandı. En ilginç devri teslim töreni eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Bakan Yıldırım'ın yasa gereği istifa etmesinden sonra bu görevi yürüten Ulaştırma Bakanı İbrahim Soluk arasında yaşandı. Yıldırım görevi Çorum'da yeni yapılan 40 Dilim Karayolu'nda gerçekleştirilen devir teslim töreninde aldı.

Bugün 4. ayını dolduran Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk'a görevi kendisine devrettiğini belirten Yıldırım, ''Bu, alışılmışın dışında bir devir teslimi, Türkiye'de karayollarının, kara yolcularının yaşadıkları şartlara dikkati çekmek, millete farkındalık oluşturmak için böyle bir yerde devir teslimi planlamışlar, biz de gereğini yerine getiriyoruz'' dedi.

Eski Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk da 2008 yılında Bakan Yıldırım ile 40 Dilim mevkisine geldiklerini anımsatarak, hava şartları dolayısıyla yolun yapımının imkansız göründüğünü söyledi.

''Ben 'Sayın Bakanım buradan gidelim, burada durmak Allah'ın emri değil, çok tehlikeli' demiştim. Yapılabilecek en iyi yol yapılmış, gerisi imkansız'' dediğini anlatan Soluk, Bakan Yıldırım'ın da ''zor hemen olur, imkansız zaman alır'' dediğini ve diğer projeleri kenara bırakıp bir an önce bu yolun projelendirilmesini istediğini kaydetti.

''İşte bugün bu yolu bu hale getirdik'' diyen Soluk, Anayasa'nın 114. maddesi gereğince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mart'ta Ulaştırma Bakanlığı görevini kendisine teslim ettiğini, kesintiye uğratmadan da bu görevi alnının akıyla bugüne taşıdıklarını söyledi.

Soluk, emaneti kazasız belasız teslim etmenin onurunu yaşadığını bildirdi.

9 YILIN BÜTÜN GETİRİLERİ BU KABİNEDE

Devir teslim töreninin ardından bir gazetecinin yeni Bakanlar Kuruluyla ilgili değerlendirme istemesi üzerine Bakan Yıldırım, ''Sayın Başbakanımız çalışacağı arkadaşları seçti. Kabinemize düşen aynı hızla, aynı heyecanla çalışmak, hizmet üretmeye devam etmek. Kabinede tecrübelilerimiz var, yeni arkadaşlarımız, orta derecelilerimiz var. 9 yılın bütün getirileri kabinede mevcut'' diye konuştu.

BOYKOT MİLLİ İRADEYE UYMUYOR

CHP'li milletvekillerinin TBMM'de yemin etmemesiyle ilgili bir soru üzerine de Yıldırım, şu yanıtı verdi:

''Bu boykot milli iradeye uymayan bir iş. Milletin oyunu alan, millete vaat veren, millet adına parlamentoda yasama sözü veren milletin vekillerinin hiçbir şekilde, hiçbir nedenle başvurmayacağı bir yöntemdir, bir iştir. Eğer tutuklu bulunan ve seçilmiş milletvekillerini kurtarmak amaçsa bunun yeri parlamentodur. Parlamentoda önce yemin ederek, yasama faaliyetlerine katılmak ve bu şekilde oluşacak komisyonlarda grupların bir araya gelerek konuları görüşmesi icap eder. İlk adım yemindir, yemin olmadan bu konuda hiçbir çalışmanın yapılması, iyileşme gözükmüyor. Aklı selim galip gelecektir. Bu yemin etme konusunda direnen partiler, yemin ederek bir an önce milletin verdiği vekaleti en iyi şekilde yapmak gayretini gösterecektir.''