En İyi Çay Demleme Yarışmasının Başvuruları Başladı

En İyi Çay Demleme Yarışmasının Başvuruları Başladı
Rize’de 3.’sü düzenlenecek olan “Çay Demleme Ve Sunum Yarışması’’da birinci gelecek kişi piyasa değeri 3 Bin TL’yi aşan 300 kilo kuru çay kazanacak.

Türk çayının marka değerini artırmak ve çayın doğru yöntemlerle demlenip sunulması amacına katkıda bulunmak amacıyla Rize Ticaret Borsası öncülüğü ve Rize Belediyesi ortaklığı ile düzenlenen “Çay Demleme Ve Sunum Yarışması’’nın bu yıl üçüncüsü yapılacak. Yarışmanın 1.’si 300 kg, 2.si 150 kg, 3.’sü ise 50 kilo kuru çay kazanacak.

Demleme kriteri ( çayın dem rengi), tadım kriteri ( çayın tadımı) ve sunum kriteri (servis öncesi hazırlık, sunum ve servis yeteneği) olmak üzere 3 aşamadan oluşan yarışmada, yarışmaya katılacaklar ilgili katılım şartları şu şekilde belirlendi: Restoran, lokanta, çay ocağı, otel vb. yerlerde çay demleyen 18 yaşından büyük bay - bayan kişiler katılabilecek. Bir önceki dönemde yarışmaya katılan kişiler yarışmaya katılamayacak. Her ilçede ön elemesi yapılacak olan yarışmada en az 1 bayan yarışmacının katılımına önem verilecek.

Başvurular, 04 - 11 Ağustos 2014 tarihleri arasında Rize Ticaret Borsası’nda borsa görevlisi Ayfer Kıyak’a yapılacak. 12-14 Ağustos 2014 tarihleri arasında yarışmada ön elemeler yapılacak. 15 Ağustos’ta Çeyrek Final, 16 Ağustos’ta Yarı Final, 17 Ağustos 2014 tarihinde ise Geleneksel 7. Çay ve Yaz Sporları Şenliği Programı kapsamında Rize Sahil Parkı’nda yarışmanın Final bölümü yapılacak ve dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edilecek.

Çay sunumunun tamamen yarışmacıya özgü olacağı yarışmada “Yöresel kıyafetlerle farklı ve ilginç sunumu ön plana çıkartmak amacıyla her yarışmacı hayal gücünü kullanarak jürinin ilgisini çekecek özgün sunumlar sergileyebilir.

100 puan üzerinden değerlendirmenin yapılacağı yarışmada puanlamanın %30‘unu sunum, %70’ini demleme ve tadım oluşturmakta. Her yarışmacıya eşit miktarda çay verilecek ve yarışmacılar kendi isteklerine göre sıcak veya soğuk su kullanabilecektir.