En popüler 5 cep telefonu

En popüler 5 cep telefonu
İlk iPhone telefonu tüketicilere satılmaya başlandığından bu yana, cep telefonu piyasası çok renklendi

iPhone’dan önce akıllı telefonlar sadece şirket çalışanları tarafından iş için kullanılıyordu. Bu kişiler, masa başlarında değillerken bile e-postalarını kontrol ediyor, internette arama yapıyorlardı. Fakat iPhone, bu konuda bir devrim gerçekleştirerek tüm tüketicilere bu cihazların ulaşmasında öncü oldu. Telefonun düzgün tasarımı ve sezgisel arayüzü geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştı. Yakında çok sayıda insan şehir trafiğinde yönlerini bulmaya çalışırken gelişmiş telefon özelliklerini keşfedecekler. Finansal durumlarını kontrol etmek ya da televizyon izlemek için kendi cep telefonlarını kullanmak Avrupa ve Asya’da akıllı telefon kullanıcılarını mutlu ediyor. Bugün, iPhone katili ya da potansiyel katil olarak markalanan en son model akıllı telefonlar piyasaya çıktı. iPhone, her yeni nesil donanımıyla iyi satmaya devam ediyor. Fakat diğer büyük isimler de oyuna dahil olduğundan tüketici piyasasında ciddi bir yarış görebilirsiniz.

Howstuffworks isimli site, geleceğin en popüler 5 cep telefonu açıkladı:

1.Palm:

telefon-palm.jpg

Palm Treo, birçok kullanıcının kalbinde özel bir yere sahip. 2008 yılında, Palm Treo telefon serisine devam etmedi. Fakat, 2009 Tüketici Elektronik Fuarı’nda şirket yeni bir cihazı tanıttı. “Palm Pre” ismi verilen cihaza, WebOSisimli yeni bir işletim sistemi eklendi. Klavyesinin yanında dokunmatik arayüze sahip olan telefon, Palm fanatikleri tarafından sevildi. 2009 yılı sonlarında, Palm Pixi’yi tanıttı. Pixi de Palm Pre ile aynı işletim sistemini kullanıyor. fakat, bu telefon için farklı bir pazar amaçlanmıştı. Telefon Pre’nin özelliklerinden bazısında başarısızdı, ancak yeni telefonun maliyeti abisinden daha az.

2. BlackBerry:

telefon-blackberry.jpg

iPhone, müşterilerin ilgisini çekerken, BlackBerry olarak bilinen RIM akıllı telefon, iş yaşamındaki profesyoneller ve üst düzey yöneticiler arasında popüler oldu. Geçtiğimiz günlerde RIM, Curve, Storm ve Pearl modelleriyle normal müşterilerin de ilgisini çekmeyi planladıklarını açıkladı. Şirket telefonun tasarımında yenilikler yaparken, temel RIM kullanıcı arayüzü gelişmekte daha yavaş davranıyor. BlackBerry arayüzü e-posta ve ajanda yönetimi gibi görevlerin yürütülmesi için iyi. Fakat, telefonun web tarayıcısı, rakip markalar kadar sofistike değil.

3. Microsoft Zune Telefon:

telefon-microsoft-zune-telefon.jpg

Microsoft zaten akıllı telefon ve MP3 çalar piyasasında yerini aldı. Şirket, Windows Mobile denilen bir işletim sistemi üretti. İlk kişisel medya player’a Zune adını veren Microsoft, 2009 yılında OLED ekranlı ve HD playback özelliklerine sahip kişisel medya player’ı piyasaya çıkardı. Böyle bir cihaz, Apple’ın iPhone’una rakip olabilir. Zune HD, 2009 yılında piyasaya çıktığında ürün eleştirmenlerinden bazı övgüler aldı. Bu pozitif tepkiye rağmen, Apple’ın iPod Touch’ıyla rekabet etmek için cihazın bazı özellikleri yetersiz kalıyor. Apple’ın iPod Touch’ının en büyük avantajı Apple’ın App Store’a sahip olmasıydı. iPod Touch, iPhone için tasarlarlanan uygulamaların çoğunu kullanabiliyordu. Fakat, Microsoft’un Zune HD’si uygulamalar için Windows Mobile Store’a giremiyor. 2009’da şirketin CEO’su Zune integrasyonunun yakında Windows Mobile’a geleceğini duyurdu.

4. Google Phone:

telefon-google-phone.jpg

Arama motoru şirketi Google, iPhone’un yerini alabilecek bir telefon yapabilir mi? Google donanım işine girmekle ilgilenmiyordu. Bunun yerine, şirket akıllı telefonlar için Android denilen işletim sistemi tasarladı. Google’ın yaklaşımı cihazın kendisinden çok işletim sistemi geliştirmekti. Google, yeni akıllı telefonlar geliştirmek için donanım üreten firmalarla ortaklık kurdu. iPhone’un sadece bir hattı varken, Android işletim sistemiyle çalışan değişik birçok cep telefonu bulunuyor. Bu telefonlardan bazıları belirli cep telefonu taşıyıcılarına özgü. Fakat işletim sisteminin kendisi tekelci değil. Ekim ayında TheStreet.com’dan Scott Moritz, Google’ın kendi cihazını geliştirme planları olduğunu belirtti. Google Phone dükkanlarda rafları vuracak mı? Böyle bir strateji Google’ın yeni açık kaynaklı telefon üretmesine izin verecektir. Fakat bu şu anlama geliyor: Google Android işletim sistemiyle çalışan diğer telefonlarda doğrudan yarışabilecek bir cihaz geliştirecek. Bu söylentiler gerçeğe dönüşebilir.

5. Tüm operatörlere açık iPhone:

telefon-tum-operatorlere-acik-iphone.jpg

Birçok teknoloji gazetecisi, ürün eleştirmenleri ile tüketiciler, iPhone hakkında güzel şeyler söylüyor. Fakat, bazıları ise Amerika’da iPhone’un ortağı olan AT&T’yi eleştiriyorlar. Eleştiriler, AT&T’nin 3G hücresel ağındaki zayıf arama kalitesinden noktalı veri bağlantısına kadar çeşitli konuları kapsıyor. AT&T, servislerini daha güvenilir ve sağlam yapmak için altyapısına yatırım yaparken, bazı müşteriler Apple’ın diğer cep telefonu taşıyıcılarıyla çalışması için çağrıda bulunuyorlar. Bu hareket iPhone’un daha geniş tükeciti tabanına ulaşmasını sağlayabilir. Yine de yolda birtakım engeller var. Birincisi, Apple AT&T ile tekelcilik anlaşması imzaladı. Diğer problem ise Apple Store. Apple firması, App Store’u iPhone’un satış noktası olarak değerlendirirken, iPhone için diğer tüm taşıyıcılar, tüm uygulamaları desteklemek istemeyebilir. Peki bu problemler aşılamaz mı? Muhtemelen aşılamaz. Fakat, her operatöre açık iPhone’a sahip olmadan önce, 4G telefon ağının Amerika’da piyasaya çıkmasını beklemek zorundayız.