En Uzun İftar Sofrası

En Uzun İftar Sofrası
Bu yıl 16.’sı düzenlenecek olan Ovit Yayla Şenliği’nde gerçekleştirilmesi planlanan “Dünyanın en uzun iftar sofrası” için çalışmalar başladı.

Bu Ramazan ayına denk geldiği için Ovit Yaylası’nda değil de İkizdere ilçe merkezinde Ekşioğlu Vakfı tarafından gerçekleştirilecek olan Ovit Yayla Şenliği için hazırlıklar sürüyor.

Vakıf Başkanı Ali Ekşi, İkizdere’de düzenlediği basın açıklamasında hazırlıklarla ilgili bilgi verdi. Ekşi’den önce konuşan şenlik organizatörü Necati Selvitop, bu yıl ki etkinliklerin 10 gün süreceğini belirterek etkinlikler kapsamında dünyanın en uzun iftar sofrasını kurarak yeni bir rekora imza atacaklarını söyledi. Selvitop yaptığı açıklamada, “600 masa ve 4 bin sandalye kullanarak 3.5 kilometre uzunluğunda bir iftar sofrası oluşturacağız” dedi. Ali Ekşi ise yaptığı açıklamada, tüm Rizelileri şenliğe davet etti.

ali-eksi.jpg

Rize Erzurum Karayolu üzerinde kurulması planlanan sofra iftar vakitleri kurulacağından İkizdere İlçe Geçişi’nde trafiğin iftar boyunca durdurulması planlanıyor.