Engelli Annelerine Destek

Engelli Annelerine Destek
Rize'de engelli çocukların aileleri için eğlence programı düzenlenecek.

Rize Ticaret Borsası bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mürşide Okumuş, Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, engelli çocukların ailelerinin de bir gün olsun iyi vakit geçirmeye ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Engelli çocuklara sahip annelerin sorunlarına yardımcı olmak için çaba harcadıklarını ifade eden Okumuş, ''Maddi destek olmanın yanında zaman zaman manevi anlamda destek olmaya gayret ediyoruz. Bunun için 'engelli çocukların annelerinin de eğlenmeye hakkı var' diyerek bir program yapmayı kararlaştırdık. 7 Mart Pazar günü Öğretmenevinde bir program hazırladık. Bütün annelerimizi en güzel şekilde ağırlayacağız'' dedi. 

Okumuş, engelli çocukların ailelerine karşı bazı olumsuz davranışlarla karşılaştıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Bir engelli annesinin komşular tarafından nasıl dışlandığını gördük. Ayrıca ameliyat olması gereken bir engelli annesi çocuğu yüzünden ameliyatını nasıl erteledi, bunu yaşadık. Engelli annesi olmak suç değil, ama bazı yerlerde engelli anneleri ile komşuluk bile yapmıyorlar. Pazar günü yapacağımız etkinlikte Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden bir uzman getirterek engelli annesi olmanın suç olmadığını dinimizce anlatımını sağlayacağız.''

Okumuş, aynı etkinlik kapsamında engelli çocukların uzmanlar eşliğinde eğlendirileceğini sözlerine ekledi.