Engelli İzcilerden Bayrak Şov

Engelli İzcilerden Bayrak Şov
Büyükçekmeceli engelli izci grubu, bir hafta kaldıkları Kumburgaz sahilinde son kamp ateşlerini yaktı. Kampla engelleri aşmaya çalışan izciler, şarkı ve marşlar söyleyip Türk Bayrağı şovu yaptı.

- Büyükçekmeceli engelli izci grubu, bir hafta kaldıkları Kumburgaz sahilinde son kamp ateşlerini yaktı. Kampla engelleri aşmaya çalışan izciler, şarkı ve marşlar söyleyip Türk Bayrağı şovu yaptı.

Büyükçekmece Belediyesi’nin 2008 yılından itibaren 7’den 70’e her yaş grubundan engelliler için sürdürdüğü Gökkuşağı İzcilik Kampı bu yıl da sona erdi. Kumburgaz sahilinde kurdukları çadırlarda izciliklerini bir haftalık eğitimlerinin ardından tamamlayan engelsiz izcileri aileleri de yalnız bırakmadı. İzciler, her akşam olduğu gibi son kamp akşamında da çadırlarının hemen yanı başında kamp ateşi yaktı. Ateşin etrafında toplanan izciler, arkadaşlarının çaldığı darbukayla şarkı söyleyip dans etti.

“KAMP SAYESİNDE ENGELLER KALKTI”

Kampa zaman zaman katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Yardımcısı Reşit Oral, “Bu kamp çocuklarımıza her türlü şartlara rağmen başarma tutkusunu kazandırıyor; dostluğu, kardeşliği pekiştirmelerine yardımcı oluyor. Burada da birbirleriyle olan hasretlerini gideriyorlar. Sağlıklı olan insanlar için bunlar o kadar önemli değil ancak engelliler için bu çok önemli. Bu kamp sayesinde engelli çocuklarımız engellerini bir nebze de olsa kaldırmış oluyor” dedi.

İzcilerle yakından ilgilenen eğitimci izci lideri Bedriye Yılmaz da, “Bende bu toplumda varım. Benim engelim yok diyerek onları evlerinden aldık ve şimdi her yerdeyiz. Burada bir hafta boyunca şiddetli yağmurda kamp yaptık. Yılmadan odunlarımızı topladık, yürüyüşlerimizi yaptık. Bunları yaparken o kadar mutlulardı ki. Aslında o zorluklarda kendi engellerini yendiler” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUĞUMUZU DIŞARIYA ÇIKARTMAYA UTANIYORDUK”

“Biz çocuğumuzu dışarıya çıkartmaya utanıyorduk” diyen iki engelli annesi Emine Çalış, kamp sayesinde çocuklarının evine kapanmadığını bundan dolayı her zaman duygulandığını belirtti.

Kampta arkadaşlarıyla birlikte çok güzel oyunlar öğrendiğini söyleyen Çalış’ın kızı 22 yaşındaki Kader Çalış da,"Biz burada çok güzel vakit geçiriyorduk. Birinci anne ya da ikinci anne fark etmiyor. Burada herkes annemiz gibi. Kardeşlik bizim için arkadaşlıktan da ötedir. Biz engelli olsak dahi birbirimizi severiz, sayarız" diye konuştu.

ŞARKI VE MARŞLAR SÖYLEYİP BAYRAK RONDU YAPTILAR

Kampın kapanış dakikalarına kadar gönüllerince eğlendikleri gibi eğlenen izciler, kendilerini izlemeye gelenlere büyük bir sürpriz yaptı. Protokol koltuklarının önüne gelen izcilerden biri önce çeşitli marşlar okudu ardından da grup halinde Türk Bayrağı rondu yaptı. Büyük alkış alan gösteri sonrası izciler ve aileleri şimdiden seneye gerçekleştirilmesi planlanan izcilik kampını iple çektiklerini söyledi.