Enkazda 100'den Fazla İnsan Var

Enkazda 100'den Fazla İnsan Var
Bayram Otel ve Aslan Otel'in dolu olduğu, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 100'den fazla kişinin enkaz altında bulunduğu belirtildi.

Van'da dün akşam (Çarşamba) saat 21.23'te meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.7 büyüklüğündeki depremde 2 otel ve 1 dersanenin yanında hasarlı 15 bina da yerle bir oldu.

Depremin hemen ardından Erciş başta olmak üzere çevredeki ekipler ve ambulanslar hızla Van'da yıkılan binalara yönlendirildi.

Enkaz altında kalanların çığlıkları duyulurken ilk anda 20 kadar kişiyi kurtaran ekipler, zamanla yarışarak kurtarma çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Çeşitli illerden Van'a 300 kişilik arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Enkazda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, 2 saat içinde büyüklükleri 3 ile 4.5 arasında değişen 11 artçı şok kaydedildi.

EDREMİT MERKEZLİ VAN'DA ETKİLİ

Depremin merkez üssü Edremit ilçesinde herhangi can kaybının yaşanmadığı bildirildi. İlçede küçük çaplı maddi hasarların oluştuğu belirtiliyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nin saat 21.23'te merkez üssü Edremit ilçesi olan 5.7 büyüklüğünde depremde ilçede herhangi can kaybının olmadığı belirtildi. İlçede şuana kadar yıkılan binanın olmadığı tespit belirtildi. Depremin Van şehir merkezinde etkili olduğu, çok sayıda binan yıkıldığı, yan yattığı belirtiliyor.

KIZILAY ÇADIR GÖNDERDİ

Van'da 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından Kızılay bölgeye lojistik depolarından 15 bin çadır gönderiyor.

Türk Kızılay'ından yapılan yazılı açıklamada '5.6 büyüklüğündeki deprem ile bir kez daha sarsılan Van'a, Türk Kızılay'ı ülke genelindeki lojistik depolarında bakiye kalan 15 bin çadırın tamamını gönderiyor. Bölgedeki gelişmeler yakın takip edilmektedir' denildi.