Ensar Vakfı Rize Şubesi Şiir Okuma Yarışması Finali Yarın Yapılacak

Ensar Vakfı Rize Şubesi Şiir Okuma Yarışması Finali Yarın Yapılacak
Ensar Vakfı Rize Şubesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Rize ili liseler arası şiir okuma yarışması finali yarın (Çarşamba günü) yapılacak.

Tüm halkımızın davet edildiği Şiir Okuma Yarışması Finali yarın (Çarşamba) saat 17:30 da Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri destek programı kapsamında Ensar Vakfı Rize Şubesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Rize ili liseler arası şiir okuma yarışması finali 27 Mayıs Çarşamba günü yapılacak. Ön elemeleri üç ayrı yerde yapılan ve 36 okulun katıldığı yarışmada 9 okul finale çıkmaya hak kazandı.

Bu yılki yarışma finali geçen yıldaki yarışmalardan farklı bir şekilde gerçekleştirilecek. Önceki senelerde naat okuma yarışması şeklinde gerçekleştirilen etkinlik bu yıl Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy, Nurullah Genç, Erdem Beyazıt, Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Arif Nihat Asya ve Akif İnan’dan seçilen şiirlerin Rize ilindeki Lise öğrencileri tarafından okunmasıyla gerçekleştirilecek.

fethullah-sen.jpgŞiir Yarışması Finali için açıklama yapan Ensar Vakfı Rize Şube Başkanı Fethullah Şen, bu yarışmayı bir şölen havasında geçirmek istediklerini  ve finali yarın saat 17:30 da Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapılacak olan yarışmaya tüm Rizelilerin davetli olduğunu ifade edip finale kalan tüm öğrencilere yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarım adına başarılar diliyorum.” dedi.

Yarışma sonucunda;

1.Öğrenciye 2.000,00 TL, 
2.Öğrenciye 1.500,00 TL, 
3.Öğrenciye 1.000,00 TL ödül verilecektir. 

Ayrıca dereceye girecek öğrencilerin okullarına ve danışman öğretmenlerine de şu ödüller verilecektir; 
1.Okul 1.000,00 TL, 
2.Okul 1.000,00 TL. 
3.Okul 1.000,00 TL, 

1.Danışman öğretmen 1.250,00 TL, 
2.Danışman öğretmen 1.000,00 TL 
3.Danışman öğretmen 750,00 TL; 

 

Bunun dışında yarışmaya katılacak olan bütün öğrencilere sürpriz hediyeler verilecektir.