Ensar Vakfı'ndan Rize'de Şiir Okuma Yarışması

Ensar Vakfı'ndan Rize'de Şiir Okuma Yarışması
Ensar Vakfı Rize Şubesi tarafından ödüllü şiir okuma yarışması düzenleniyor.

Rize’de liseler arası düzenlenmekte olan ve öğrencisine, öğretmenine ayrıca öğrencinin okuduğu okula para kazandıracak şiir okuma yarışmasında toplamda 10 Bin 500 Tl. para ödülü dağıtılacak.

Ensar Vakfı Rize Şubesince her yıl geleneksel olarak düzenlenen şiir okuma yarışması başvuruları başladı. Bu yılki yarışma geçen yıldaki yarışmalardan farklı bir şekilde gerçekleştirilecek.

Önceki senelerde naat okuma yarışması şeklinde gerçekleştirilen etkinlik bu yıl Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy, Nurullah Genç, Erdem Beyazıt, Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Arif Nihat Asya ve Akif İnan’dan seçilen şiirlerin Rize ilindeki Lise öğrencileri tarafından okunmasıyla gerçekleştirilecektir. Yarışmaya her okul bir şiirle başvurabilecektir. Şiirlerin tekrar olmaması için bir okul tarafından öncelikle tercih edilen şiir başka okul tarafından tercih edilemeyecektir.

Bu konu ile ilgili olarak Ensar Vakfı Rize Şube Başkanı Fethullah Şen, şiirlerin tercih süresinin 9 Mart 2015 itibari ile başladığını ifade ederek, ön eleme başvurularının 20 Mart 2015’e kadar devam edeceğini kaydetti.

fethullah-sen-ensar-vakfi-rize-sube-baskani.jpg

Şen, şiir okuma yarışması hakkında şu bilgileri aktardı: Okullarımız istedikleri şiiri tercih etsinler. Daha sonra aynı şiiri başka bir okul tekrar tercih edemez. Finalde şiirlerin tekraren okunabilmesi ihtimalini kaldırmak için bu yolu tercih ettik. Yarışmamızın ön elemeleri 1-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında il genelinde 3 veya 4 bölüm halinde yapılacaktır. Buradan 6 okulumuzu belirleyip tarihini henüz belirlediğimiz bir zamanda Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde finali yapacağız.

Yarışma sonucunda 1.öğrenciye 2.000,00 TL, 2.öğrenciye 1.500,00 TL,  3.öğrenciye de 1.000,00 TL ödül verilecektir. Ayrıca dereceye girecek öğrencilerin okullarına ve danışman öğretmenlerine de şu ödüller verilecektir. 1.okul 1.000,00 TL, 2.okul 1.000,00 TL. 3.okul 1.000,00 TL,  1.danışman öğretmen 1.250,00 TL,. 2.danışman öğretmen 1.000,00 TL 3.danışman öğretmen 750,00 TL; Bunun dışında yarışmaya katılacak olan bütün öğrencilere sürpriz hediyeler verilecektir.

Bu yarışmamın finalini bir şölen havasında geçirmek istediklerini belirten Rize Şube Başkanı Şen “Tarihi daha sonra belirlenecek finale tüm Rizelilerin davetli olduğunu ifade edip ön eleme ve finale kalacak tüm öğrencilere yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarım adına başarılar diliyorum.” dedi.

rizede-siir-okuma-yarismasi.jpg