Erbakan: Diğer partilerin hepsi çoluk çocuk

Erbakan: Diğer partilerin hepsi çoluk çocuk
Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, herkesin karnının doyduğu sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, birçok vatandaşın kredi kartı borcu ödemek için uğraştığını söyledi.

Erbakan, Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığının bir düğün salonunda düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Salonun önünde partililerce karşılanan ve otomobilden inmekte zorluk çeken Erbakan'a korumaları yardım etti. Salona girişinde, "Mücahit Erbakan" sloganları eşliğinde karşılanan Erbakan, konuşmasını kürsü yerine oturduğu yerden yapmayı tercih etti.

Konuşmasında, batının tarihinde vahşetlerin yer aldığını ama İslamiyet tarihinin altın sayfalarla dolu olduğunu anlatan Necmettin Erbakan, İslamiyetin altın sayfalarının batılılarda olması halinde Müslümanları konuşturmayacaklarını söyledi.

AB'ye girmenin Hristiyanlaşmak olduğunu öne süren Erbakan, "Saadet Partisi tercih edilmelidir. Çünkü Saadet Partisi maneviyatçıdır, adil düzencidir, kendi medeniyetimizi esas almıştır yani batı medeniyetine uşak olmayı kabul etmemiştir. Diğer partilerin yeni bir dünya kurma ideali yoktur ama Saadet Partisi'nin vardır" dedi.

Saadet Partisi'nin kurulu bulunan diğer bütün partilerden farklı olduğunu savunan Erbakan, şöyle devam etti: "Bugün gördüğünüz partilerin hepsi çoluk çocuktur. Bunların kafasıyla bir yere varılmaz. Meseleleri idrak edecek güçleri yok. Saadet Partisi yeni bir dünya kuracak. Onlar ne istiyor? Onlar İsrail'e vilayet olmak istiyor."

Ekonominin kötü gittiğini ileri süren Necmettin Erbakan, "(Herkesin karnı doyuyormuş) hadi oradan. Kimin karnı doyuyormuş? Herkes bugün kredi kartı borcu ödemek için çırpınıp duruyor. Tarım yok olmuş. 2.5 milyon insan işsiz kalmış. İşsizlik almış yürümüş. Sanayi yok olmuş, IMF'nin koyduğu kurallarla bütün Türkiye mahvolmuş" diye konuştu.

Bu arada, partiye katılan 10 kişiye Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu tarafından parti rozetinin takıldığı törende, partililer Erbakan ile bayramlaşmak ve elini öpebilmek için sıraya girdi.