Erbakan, Ölümünün Birinci Yılında Anıldı

Erbakan, Ölümünün Birinci Yılında Anıldı
Eski Başbakan merhum Necmettin Erbakan'ın ölümünün birinci yılı dolayısıyla Adana'da anma gecesi düzenlendi. Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, babasının...

Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, anma gecesindeki konuşmasında babasının kendisini kınayanlara aldırmadan hayatı boyunca canla başla mücadele ettiğini söyledi.

Saadet Partisi (SP) Adana İl Teşkilatı'nca düzenlenen anma gecesinin açılışında Kur'an-ı Kerim okundu. İl Başkanı Mustafa Gözütok, Erbakan'ın ömrü boyunca İslam'ı ve peygamberi anlattığını, bunun için sürekli kendilerinin onu dinlediklerini bildirdi. Erbakan'ın ağır bir emanet bıraktığını dile getiren Gözütok, "Her şeye rağmen bu kervan yoluna devam edecektir." dedi.

SP'li İbrahim Şahin ise Erbakan ile aralarında yaşadıkları bir hatırasını anlattı. Şahin, Ameliyat için Ankara'ya götürdüğü 5 yaşındaki kızını, parti merkezinde Erbakan'ın öptüğünü hatırlatarak, şunları anlattı: "Hocam, kızım ameliyat olacak, kulakları ağır işitiyor, dedim. Kendisi İnşallah iyileşir diyerek saçını okşadı. Eve götürürken kulakları işitmeye başladı. O günden beridir de bir sorunu olmadı."

Geceye kız kardeşi SP GİK Üyesi kardeşi Elif Erbakan ile birlikte katılan Fatih Erbakan, "Mücahit Erbakan" sloganlarıyla sahneye çıktı. Erbakan, babasının ömrünün sonuna kadar kendisini kınayanlarla mücadele ettiğini söyledi. Erbakan'ın çetin şartlar altında baharı başlattığını kaydeden oğul Erbakan, anma gecesini tertipleyenlere teşekkür ederek, "O'nu rahmetle anıyor, Allah'tan peygamberimize komşu olmasını niyaz ediyoruz. Milli görüşçüler olarak emanetine sahip çıkacağız." dedi.

Erbakan, babasının kendilerine gösterdiği hedeflere tüm güçleriyle yürüyeceklerini ifade ederek, "Mücadeleye devam edeceğiz, şanlı sancağı en yükseklere dikeceğiz." diye konuştu. Babasının İslam'ın özünün cihat olduğunu sürekli söylediğini dile getiren Erbakan, şöyle devam etti: "Bize sürekli bu dersi vermiştir. Bunu her zaman üzerine basarak söylerdi. Bu dünyadaki imtihanı kazanabilmek için cihat dersinden geçer not almak lazım derdi. Müslümanlar, tüm dünyadaki zulümlerin kaldırılması için canla başla mücadele etmeliler. Babam yeni bir dünya kurulması için cihattan bahsetmeyip sadece namazdan, oruçtan bahsedenleri ev yanarken evin bahçesindeki çiçekler solmasın diye uğraşan insanlara benzetirdi."

Babasının ilmi yönünden de bahseden Erbakan, okuduğu lisede rekorunu bugüne kadar kimsenin kıramadığını, bir Alman profesörünün hatasını bulup ardından sorduğu soruyu çözmesinin de keskin zekasının bir kanıtı olduğunu söyledi.