"Erbakan'ı Arkadan Hançerleyen Sensin"

"Erbakan'ı Arkadan Hançerleyen Sensin"
Kemal Kılıçdaroğlu, Erbakan ve 28 Şubat'la ilgili AK Parti'den gelen eleştirilere cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; eğitim yasasının, Anayasa'dan çok daha önemli olduğunu çünkü insanların, eğitimle şekillendiğini söyledi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, 7 çocuklu bir ailenin 4'üncüsü olduğunu hatırlattı ve Anayasa'dan çok daha önemli olan eğitim yasası hazırlanırken niçin uzlaşma aranmadığını sordu.

Eğitimin, karşılıklı kutuplaşma alanı olmaktan çıkarılması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, CHP'nin konuya ilişkin bir kamuoyu yoklaması yaptığını ve bu konuda yarın bir basın toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı.  

Temel eğitimin kesilmesi, kısaltılması halinde çocukların geleceğinin karartılacağını savunan Kılıçdaroğlu, getirilen yasa teklifinin, iktidarın ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) hiçbir programında yer almadığını ileri sürdü. Uzlaşma konusunda çağrı yapan Kılıçdaroğlu, "Elimi uzatıyorum, barış içinde, huzur içinde yeni bir yasa yapalım" dedi.

"AFRİKA'DAN GERİYE DÜŞERİZ"

Yasanın geçmesi halinde Afrika ülkelerinin dahi gerisine düşüleceğini savunan Kılıçdaroğlu, "Önemli olan I-Pad'i dağıtmak değil. Sen onu Türkiye'de üretebiliyor musun; üretemiyor musun?" diye konuştu. Olaya partiler üstü ve çocuklar için bakılması gerektiğini söyleyen CHP lideri, değişiklik, din eğitimi için yapılıyorsa bunun rahatlıkla söylenebileceğini, aileler çocuklarının din eğitimi almasını istiyorsa bunun en mükemmel şekilde verilmesi gerektiğini belirtti.

"28 ŞUBAT'TAN İNTİKAM ALMAK İÇİN GETİRİLMESİ YANLIŞ"

28 Şubat'tan intikam almak için bunun getirilmesinin de yanlış olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, 8 yıllık eğitimin, 70'li yıllardan geldiğini savundu. Bunun gerekli yerlerde tartışıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, Meclis'te bununla ilgili olarak 12 saat konuşan Engin Özkoç'un bir rekor kırdığını söyleyerek Özkoç'u kutladı.

Başbakan'ın Özkoç'a yönelik sözlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, herkesin konuşacağını, "Ta ki Recep Tayyip Erdoğan, 'yahu bunlar bu kadar niye konuşuyor' diyene kadar konuşacaklarını" da sözlerine ekledi.

Bu ülkenin annelerine çok güvendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, annelerden bu yasaya engel olmalarını istedi. Onların gücünün her türlü haksızlığın önüne geçeceğini belirten Kılıçdaroğlu, kimsenin konuşmaktan korkmaması gerektiğini ifade etti.

"POZANTI 21. YÜZYIL TÜRKİYE'SİNE YAKIŞMADI"

Pozantı gündemine de değinen Kılıçdaroğlu, bu dramın 21. yüzyıl Türkiye'sine yakışmadığını vurguladı. Olay duyulur duyulmaz milletvekillerini görevlendirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, bir raporun hazırlandığını ve ayrıntıları anlatmaya vicdanının elvermediğini söyledi. Onda birinin doğru olması halinde AK Partililerin vicdanlarını sorgulamaları gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, 8 ay önce neden bu önlemlerin alınmadığını sordu ve Adalet Bakanlığı'nı eleştirdi. Özgür basının olmadığı yerde bu tür hadiselerin kamuoyuna gelmeyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, işin takipçisi olacaklarının altını çizdi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in cezaevlerinin yüzde 110 dolu olduğu açıklamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, neden önlem almadığını sordu. Diyarbakırlılara da seslenen Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın yeni bir cezaevi sözü verdiğini hatırlatarak cezaevinin hayırlı olmasını diledi. AK Parti'ye oy verdiklerini ve cezaevi vaat edildiğini savunan Kılıçdaroğlu, artık uyanmalarını istedi. Hapishanelerin dolu olduğu bir ülkenin ayıplı bir ülke olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, nerede bir mazlum ve mağdur varsa CHP'nin orada olup destekleyeceğini ifade etti.

"Gömlek demokrasisi bu. Kafada demokrasi olmayınca, gömlekten demokrasi doğuyor." diyen Kılıçdaroğlu, Erbakan'ın arkasından rahmet okuduklarını hatırlatarak, insanlık ve ahlaklarının bu olduğunu söyledi. Birilerinin 'ölü sevicileri' diye kendilerini eleştirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın helallik isteyecekleri isimleri saydı. "Sen helallik isteyemezsin, çünkü sen arkadan hançerledin." diyen Kılıçdaroğlu, baba katilinden miras sahibi olunamayacağını savundu.