Erbaş'ın Ailesine Rize'de Ödül

Erbaş'ın Ailesine Rize'de Ödül
Hollanda'da bıçaklanarak öldürülen iş kadını Arzu Çakmakçı Erbaş'ın, babası Mustafa Erbaş ve eşi Hakkı Çakmakçı'ya teşekkür plaketi verildi.

Hollanda'da bıçaklanarak öldürülen iş kadını Arzu Çakmakçı Erbaş'ın, babası Mustafa Erbaş ve eşi Hakkı Çakmakçı'ya teşekkür plaketi verildi.

Hollanda’da geçtiğimiz yıl Ağustos ayında öldürülen Türk iş kadını Arzu Erbaş Çakmakçı’nın katilinin Türkiye’de de cinayetten arandığı ancak bu bilginin İnterpol’e bildirilmediği için katilin Hollanda’ya rahatlıkla giriş yapabildiği ortaya çıktı.

Hollanda’nın Amsterdam kentinde 10 Ağustos 2009 tarihinde bıçaklanarak öldürülen Arzu Erbaş Çakmakçı’nın (33) katili Nevzat Koyak’ın 10 yıl önce Türkiye’de işlediği bir cinayetten arandığı ancak bu bilginin Türk makamları tarafından İnterpol’e bildirilmediği öğrenildi. Koyak’ın Uluslararası Polis Teşkilatı olarak bilinen İnterpol’de kaydı bulunmadığı için kolaylıkla İtalya üzerinden Hollanda’ya giriş yaparak bu ülkede yıllarca barındığı anlaşıldı.

DOSYA ÖZEL BİRİM TARAFINDAN TAKİP EDİLİYOR

Arzu Erbaş Çakmakçı’nın babası Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, altı ay boyunca Hollanda’da süren yargılama sürecini yerinde takip ederek geçtiğimiz gün Türkiye’ye döndü. Erbaş yaptığı açıklamada yargılama sürecinin sürdüğünü belirterek olayla ilgili incelemenin Hollanda Kraliyet Ailesi tarafından, aileye yönelik suikast girişimini araştıran özel birim tarafından takip ettirildiğini açıkladı. Erbaş yaptığı açıklamada, “Hollanda hükümeti kızımın öldürülmesi olayını çok önemsedi. Konu, Hollanda Kraliyet Ailesi’ne karşı düzenlenen suikastı inceleyen özel birim tarafından incelettiriliyor. Avrupa’da bu güne kadar ikinci kez uygulanan 3D’li canlandırma sistemi ile konu detaylandırılıyor. Dosya;18 tanığın ifadeleri, görüntü kayıtlarının incelenmesi ile üç boyutlu olarak görüntülenerek araştırılıyor. Bize bu sistemin yüksek maliyeli olduğu ve Avrupa’da ikinci kez uygulandığı belirtildi” dedi.

İNTERPOL’E BİLGİ VERİLMEMİŞ

Erbaş, Hollanda Savcılığı’ndan aldığı bilgilere göre kızının katili Nevzat Koyak’ın 10 yıl önce Türkiye’de işlediği başka bir cinayetten dolayı da arandığını belirterek, “Koyak 10 yıl önce Türkiye’de başka bir cinayet işlemiş ve 10 yıldır aranıyormuş. İtalya üzerinden Hollanda’ya giriş yapmış. Ancak bu bilgi İnterpol’e verilmediği için Hollanda’da rahatça yaşamış. Kızımı bıçaklamadan bir süre önce yine Hollanda’da bir kişiyi bıçaklamış” diye konuştu.
Erbaş, katilin cinayetten 6 gün önce kızının iş yerine gittiğini açıklayarak, “Katil cinayetten altı gün önce kızımın iş yerine giderek para istemiş. Görgü tanıklarının ifadelerine göre kızım bu kişiye kızarak binadan uzaklaştırmış. Cinayet ise bu olaydan 6 gün sonra gerçekleşmiş” ifadelerini kullandı.

Bazı gazetelerde yer alan “Aşk Cinayeti” haberlerine tepki gösteren Erbaş, “Hollanda Savcılığı’na dayandırılarak çıkartılan bu haberleri araştırdık. Hollanda Savcılığı bu haberleri yalanladı. Basın açıklaması düzenlenerek bu iddialar yalanlandı. Reyting uğruna bu tarz yalan haberleri yapanları kınıyoruz. Onlarla hukuk önünde hesaplaşacağız” şeklinde konuştu.

ARZU ERBAŞ ÇAKMAKÇI’YA ÖLÜMÜNDEN 7 AY SONRA ÖDÜL

Öte yandan Hollanda’da iş dünyasındaki başarılarından dolayı 2007 yılında yılın iş kadını seçilen ve Hollanda Kraliyet Ailesi’nin onur ödülüne layık görülen Arzu Erbaş Çakmakçı, Rize’de yaptığı hayır işlerinden dolayı ölümünden 7 ay sonra Rize Valiliği tarafından verilen bir Teşekkür Belgesi ile ödüllendirildi. Erbaş’a Rize Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na yaptığı bağışlardan dolayı Rize Valiliği tarafından “Teşekkür Belgesi” verildi. Belgeyi Erbaş’ın babası Mustafa Erbaş ve eşi Hakkı Çakmakçı aldılar.

mustafa-erbasa-odul.jpg