Erciş'te Kaldırımlara Kadın Eli Değdi

Erciş'te Kaldırımlara Kadın Eli Değdi
Van'ın Erciş ilçesinin ilk kadın belediye başkanı Diba Keskin, esnafların işgal ettiği yaya kaldırımlarını bizzat kendisi boşalttı.

- Van'ın Erciş ilçesinin ilk kadın belediye başkanı Diba Keskin, esnafların işgal ettiği yaya kaldırımlarını bizzat kendisi boşalttı.

Belediye meclis üyeleri ile birlikte esnafları ziyaret edip desteklerinden ötürü teşekkür eden Keskin, yaya kaldırımlarını işgal eden esnafları da uyardı. Kaldırım üzerinde bulunan eşyaları bizzat kendisi taşıyan Başkan Keskin, “Bizler Erciş halkına söz vermiştik. Demiştik ki, biz Erciş’e düzen getireceğiz. 19 gündür seçilmişiz. Erciş halkının yoğun sevgisine mazhar olduk. Ama bu sevgiyi görünce de sevgi sarhoşluğuna boğulmayalım. Halkımıza verdiğimiz bir söz var. Sözümüzü yerine getirme adına meclis üyesi arkadaşlarımızla, görevli zabıta arkadaşlarımızla Erciş esnafını gezerek kendilerine rica ediyoruz. Diyoruz ki, hep beraber Erciş’e bir düzen getirelim. Halksız olmuyor. Çünkü biz söylemlerimizde ‘halkçı belediyecilik, halkla beraber yönetim’ demiştik. Halkımız da gerçekten bizlere destek veriyor. Çünkü tüm halkımız artık düzen istiyor Ancak, nereden başlanılacağına karar verilemiyordu. Biz de, temizlikle başlayalım istedik. Şehrimiz güzelleşsin. İlkbahar mevsimidir ilçemiz temiz koksun, güzel olsun. Göze hitap etsin diye kaldırımları halkın kullanımına açma adına ilk işimiz esnaf arkadaşlarımızla görüşüp bizlere destek olmalarını istedik. Erciş halkı kaldırımlarında nasıl yürünür doğrusu unutmuş. Bunu hatırlatma adına bu çalışmayı yapıyoruz. Esnafımız da bizlere sağ olsunlar destek veriyorlar. Özellikle kadınların bu yönde bizlere yoğun bir talepleri var. Kadınlar artık kaldırımlarda yürümek istiyor” dedi.