Erdemir'deki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

Erdemir'deki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri
Erdemir'in ana sevkıyat kapısına ev sahipliği yapan Gülüç beldesinin Belediye Başkanı Demirtaş, işçilere destek verdi

ZONGULDAK (AA) - Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Türk Metal Sendikası ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) arasında yürütülen, 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasından üzüntü duyduklarını bildirdi.

Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdemir'in sosyal sorumluluğunu yerine getirmediğini öne sürerek, Gülüç halkı olarak Erdemir yönetiminin çalışanlarına karşı sergilediği tavrı kabul edilemez bulduklarını ifade etti.

Erdemir'in, her yıl yüksek karlar açıkladığını ve çalışanların talep ettiği ücretin verilmesini isteyen Demirtaş, şunları söyledi.

"Unutulmamalı ki Erdemir o yüksek karları elde ediyorsa çalışanlarının özverili ve fedakarca çalışmaları sayesindedir. Bu nedenle bizim tarafımız net ve açık olarak çalışanlardan yanadır. Erdemir çalışanlarının üyesi olduğu Türk Metal Sendikasının her koşulda yanlarında olduğumuzun bilinmesini isterim. Erdemir çalışanları için ücret artışı ve sosyal haklar konusunda ki talepleri yerine getirilene kadar Gülüç Belediyesi ve Gülüç halkı olarak her türlü eylem ve girişimlerine sonuna kadar destek vereceğiz."