Erdoğan 1421 Oyla Yeniden AK Parti Genel Başkanı

Erdoğan 1421 Oyla Yeniden AK Parti Genel Başkanı
Recep Tayyip Erdoğan, 1421 oyla yeniden genel başkanlığa seçildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP Büyük Kongresi’nde yapılan seçimin sonuçlarına göre bin 421 oyla genel başkan seçildi. Genel Başkanlık seçiminde kayıtlı bin 489 delegenin bin 424'ü oy kullandı. Oylamada 3 geçersiz oy çıkarken Başbkan Erdoğan, bin 421 oyla genel başkan seçildi.65 delege oy kullanmadı.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin tüzüğü gereği son kez genel başkanlığa aday olduğu kongrede yeniden genel başkanlığa seçildi. 1424 oydan 3'ü geçersiz sayılırken, Erdoğan, 1421 oyla 3 yıllığına genel başkanlık koltuğuna oturdu.

Erdoğan, kongredeki konuşmasında, "Bizden öncekiler gibi koltuğa yapışıp kalanlardan olmayacağız diye söz verdik. Bu bir veda değil, bu bir estir..." demişti.

Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi'nde sona yaklaşıldı.

Tüm gün süren kongrede, genel başkanlık seçimini ardından 50 kişilik MKYK listesi oylanıyor. Blok listenin kabulü sonrası, oy vermek için salona dönen Erdoğan'ın yaklaşık 5 dakika sürecek olan bir teşekkür konuşması yapması bekleniyor.

Kamuoyu şimdi, iktidar partisinin yeni yönetiminin nasıl şekilleneceğine, 2014'teki cumhurbaşkanlığı seçimine, aday olursa Erdoğan sonrası süreçte AK Parti'nin yeni lider kadrosuna odaklanacak...