Erdoğan: 'ABD "Paralel Yapı"yı okullarla besliyor'

Erdoğan: 'ABD "Paralel Yapı"yı okullarla besliyor'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel Yapı"nın, ABD'de 160-170 okulu bulunduğunu belirterek, "ABD tarafından da desteklenen okullar. Bu okullarla ABD adeta bunları besliyor ve güçlü kılıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV ve A Haber’in ortak canlı yayınına katıldı, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Paralel Yapı"ya ilişkin soru üzerine, "Paralel Yapı"nın ABD'nin değişik yerlerinde 160-170 okulu bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Bu okullar, Amerika tarafından da üstelik desteklenen, ücretleri bunlar tarafından verilen okullar. Bu okullarla Amerika adeta bunları şu anda besliyor ve bu yapıyı orada güçlü kılıyor. Biz tabii, bu konuyla ilgili her türlü adımları attık" dedi.

"Güneydoğu'da ürkeklik var"

Erdoğan, "Çözüm sürecinde ne yazık ki bu terör örgütünün desteklediği siyasi yapı, maalesef bu işin sadece mugalatasını yaptı. Hiçbir zaman samimi olarak bu işe sarılmadı" dedi.

Güneydoğu Anadolu'da 6 açılış törenine katıldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Adıyaman hariç, diğerlerinde bir ürkeklik var. Bakıyorsunuz Batman'da bir ürkeklik var. Siirt'te hakeza öyle. Görüştüğümüz zaman diyorlar ki 'Hep tehdit altındayız'. Bu şekilde bir yaklaşım var. Ama kendileriyle görüştüğünüz zaman 'Barış' diyorlar. Ne barışı ya? Böyle bir barış olabilir mi?"