Erdoğan Ak Parti Gençlik Şöleninde "Annelerinizin ayağının altını öpün"

Erdoğan Ak Parti Gençlik Şöleninde "Annelerinizin ayağının altını öpün"
Başbakan Erdoğan, Avni Aker'de düzenlenen gençlik şöleninde gençlere hitap etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası çıkan olayları değerlendirerek “Her şeyi devirmek nedir ? Biz bunu terörde görüyoruz. Tribünlerde terörü hakim kılmak isteyenleri lanetliyoruz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ovit Tüneli temel atma töreni sonrasında helikopterle geldiği Trabzon’da partisi tarafından Hüseyin Avni Aker Stadı’nda düzenlenen AK Parti Gençlik Şöleni’ne katıldı.

erdogan-ak-parti-genclik-soleninde-trabzon-1.jpg

Gençlere “Yol arkadaşlarım, Türkiye’mizin umudu, gururu” diye hitap ederek sözlerine başlayan Başbakan Erdoğan, bu yüzyılın Türkiye yüzyılı olacağını belirterek “Bu yüzyıl güçlü büyüyen ekonomisiyle, Türkiye’nin yüzyılı olacaktır. Geleceğe umutla bakmanızı siz gençlerden rica ediyorum. Sizin başınız öne eğilirse, Kudüs’ün, Gazze’nin, Şam’ın, Bağdat’ın gençlerinin başı öne eğilir. O yüzden sizin başınız öne eğilmeyecek. Siz bu coğrafyada barışın türkülerini söyleyen gençler olacaksınız. Sizler ülkenizin gençlerine model oldunuz, olmaya devam edeceksiniz” diye konuştu.

erdogan-ak-parti-genclik-soleninde-trabzon-3.jpg

Konuşmasında CHP’yi de eleştiren Erdoğan “İşte CHP’yi görüyorsunuz tarih boyunca değişmeyen milli irade anlayışını görüyorsunuz. CHP 28 Şubatta alkış tutmuştur. Şimdi ise tahrik edemedikleri orduyu, şimdi karalamaya, kötülemeye başladılar. Siyasetçi siyaset yapar, Meclis yasa yapar. Polis iç güvenliği, asker de dış güvenliği sağlar. İş birliği olacak ama kimse kimsenin görev alanına karışmayacak. Herkes kendi işini yapacak. İşte biz milli iradeyi yok sayanların üzerine kararlılıkla gittik. CHP tarihleri boyunca milletin yanında değil, karşısında durdular. Sanmayın ki değiştiler. Dün milli iradenin, milletin karşısındaydılar bugün de. Bizim 9 buçuk yıldır sürdürdüğümüz mücadeleye sizler sahip çıkacaksınız” şeklinde konuştu.

erdogan-ak-parti-genclik-soleninde-trabzon-2.jpg

Başbakan Erdoğan, gençlere anneler günü nedeniyle annelerini arayıp aramadıklarını sorarak “Bugün anneler günü. Annelerinizin ellerini öptünüz mü ? arayıp anneler gününü kutladınız mı ? annelerinizin hayır dualarını aldınız mı ? Bir ağabeyiniz, bir başbakanınız olarak çok önemli bir nasihatta bulunmak istiyorum. 57 yaşındayken annemizi kaybettik. Bu yıl annemsiz bir anneler günü, buruk bir anneler günü yaşıyorum. 58 yaşında annesizliğini öksüzlüğünün acısını yüreğimde taşıyorum. İşte onun için annelerinizin kıymetini bilin. Bugünden annelerinizin, kıymetini bilin, babanıza üff demeyin. Yeri geldiği zaman annelerinizin ayaklarının altın öpüp cennetin kokusu var orada. Eğer aranızda öksüzler, yetimler varsa şefkatle kucaklıyorum” ifadelerini kullandı.

erdogan.20120513165950.jpgKonuşmasında dün akşam oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrasında çıkan olaylara da değinen Erdoğan, şunları söyledi: “Spor denince futbol akla geliyor. Galatasaray Fenerbahçe arasında mücadelede ortaya konulan tablo bir başbakan olarak şahsen beni üzmüştür. Futbolun 3 neticesi var. Ya kazanırsın, ya kaybedersin veya berabere kalırsın. Fair play denilen olay budur. Buna katlanamıyorsak bu işi yapma. Daha ilginci bayanlar tribünlere çekildi ki. ‘Tribünler ahlaki bir sonuca kavuşsun’ diye ama bakıldı ki küfür havalarda uçuyor. Erkekleri, kadınlar ıslah edecek diye beklerken aman yarabbi bayanlarda da tablo aynı. Bir Fenerbahçe taraftarı olabilirim ama ben tebrik ediyor, alkışlıyorum. Maçtan sonra her tarafı yakmak, her şeyi devirmek nedir ? Biz bunu terörde görüyoruz. Tribünlere terörü hakim kılmak isteyenleri lanetliyoruz. Bu noktada üzgünüm. Galatasaray’ı da kutluyorum.”

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından Trabzon Valiliği’ni ziyaret etti.