Erdoğan Annesinin Anneler Gününü Kutladı

Erdoğan Annesinin Anneler Gününü Kutladı
Bugün Anneler Günü. Liderler de anneler gününe özel mesaj yayınlarken Başbakan Erdoğan Kahramanmaraş'a hareketinden önce annesinin Anneler Gününü kutladı.

Başbakan Erdoğan, Anneler Günü dolayısıyla annesi Tenzile Erdoğan'ın Anneler Gününü kutladı.

Başbakan Erdoğan'ı, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve öteki ilgililer uğurladı.

Başbakan Erdoğan ile Adalet Bakanı Ahmet Kahraman, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç de Kahramanmaraş'a gitti.

Bu arada Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraş'a hareketinden önce, Üsküdar'daki evinde annesi Tenzile Erdoğan'ın Anneler Günü'nü kutladı. Erdoğan, annesine çiçek sundu.

erdogan-tenzile-erdogan.jpg

erdogan-tenzile-erdogan-1.jpg

erdogan-tenzile-erdogan-2.20110508135417..jpg

erdogan-tenzile-erdogan-4.20110508135429..jpg

Kahramanmaraş'tan helikopterle Kilis'e geçecek olan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek mitingde konuşacak, Alaaddin Yavaşça Kültür Merkezi'ndeki toplu açılış törenine katılacak. Erdoğan, Kahramanmaraş'ta Müftülük Meydanı'ndaki mitingde halka hitap edecek, adalet sarayı ve diğer tesislerin toplu açılışını yapacak.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin iktidarında ''anaların ağlamayacağını'' belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun Anneler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı:

''Sevgili anneler bugün sizin gününüz. Ben Kemal Kılıçdaroğlu, Anneler Günü'nde söz veriyorum; CHP iktidarında 2.5 aylık Kübra bebek gibi hiçbir çocuk, annesinin kucağında açlıktan ölmeyecek. Hiçbir anne 'çocuklarıma kahvaltı hazırlayamadım, sofrada ekmek yok' diye intihar etmeyecek, hiçbir çocuk çöplükten kağıt toplarken çöp kamyonu altında kalıp anasının yüreğine ateş düşürmeyecek. Analar, bacılar hesaplarına yatırılacak 600 lira ile alışverişlerini yapacak, evlerine huzur ve mutluluk gelecek. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bize göre anaların gözyaşı kutsaldır ve o gözyaşlarının rengi yoktur, CHP iktidarında analar ağlamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün anneleri saygıyla, sevgiyle selamlıyor, yuvanız mutlu, huzurlu ve bereketli olsun diyorum.''

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ:

''BİNBİR EMEKLE BİZLERİ BÜYÜTEN ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ'NÜ CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bütün annelerin Anneler Günü'nü canı gönülden kutladığını bildirdi.

Bahçeli, ''Anneler Günü'' dolayısıyla yayımladığı mesajda, sevginin, fedakarlığın, bağlılığın eşsiz temsilcileri olan annelerin hatırladığı özel bir günün içinden geçildiğini belirtti.

Çocuklarını aylarca bedenlerinde taşıyan, karşılıksız sevgileriyle büyüten, hayatın her aşamasında dua ve desteklerini esirgemeyen annelerin haklarının ödenmesinin mümkün olmadığını ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

''Çocuklarını yetiştirirken her türlü zorluğa göğüs geren, her çilenin üstesinden gelen, her güçlüğü yenen, sabır ve metanetle yıllara meydan okuyan annelerimiz, millet olarak en büyük değerlerimizdir. Hiç karşılık beklemeden vermenin, şefkatin, bağışlamanın, hoşgörünün ve eşsiz sahiplenişin en mümtaz simaları şüphesiz annelerdir. Milletimizin gelecekte var olabilmesi, nesillerin sağlıklı, şuurlu ve milli bir zihniyetle meselelere odaklanmaları öncelikle ailelerinden alacakları eğitime ve terbiyeye bağlı olacaktır.

Bu itibarla, annelerimiz geleceğin hazırlayıcısı ve güzide mimarlarıdır. Akılla duygunun, heyecanla sağduyunun, yılgınlıkla azmin arasında yaşanacak çatışma ve ikilemler, öncelikle annelerimizin yol gösterici ve hikmet yüklü nasihatleriyle aşılacaktır. Bunun yanı sıra hem maddi, hem de manevi hayatımızda annelerimizin yeri doldurulamaz önem ve kıymeti bulunmaktadır. Nitekim 'Cennet annelerin ayakları altındadır' kutlu seslenişi bunun en bariz kanıtıdır.

Onlara, yaşadığımız müddetçe en değerli hazinemiz olarak saygıyla ve büyük bir hürmetle yaklaşmamız en öncelikli manevi sorumluluklarımız arasında yer almalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, yemeyen yediren, giymeyen giydiren, göz nuruyla, binbir emekle bizleri büyüten annelerimizin Anneler Günü'nü canı gönülden kutluyorum. Çocuklarını genç yaşta vatan topraklarına emanet eden muhterem şehit analarına da saygı ve sevgilerimi sunuyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bu vesileyle bildirmek istiyorum.''