Erdoğan: Bir Gece Ansızın Gelebiliriz

Erdoğan: Bir Gece Ansızın Gelebiliriz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gerektiğinde Irak'ta da adım atmaktan geri durmayacağız. Bölgemiz refaha kavuşana kadar mücadelemiz sürecek. Bir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gerektiğinde Irak'ta da adım atmaktan geri durmayacağız. Bölgemiz refaha kavuşana kadar mücadelemiz sürecek. Bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Ombudsmanlık Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'taki Bölgesel Yönetimin yaptığı referandumun, sonucuna bakılmaksızın yok hükmünde ve gayri meşru olduğunu söyledi. Erdoğan, "Siyasi olarak, ekonomik olarak, ticari olarak, güvenlik noktasında bütün adımları atıyoruz, atacağız. Silopi'de boşuna şu anda Silahlı Kuvvetler orada gerekli adımları atmadı. Taviz yok. Şu an İran da aynı durumda. Aynı zamanda Hava Kuvvetlerimiz aynı durumda ve sınırlarda sadece Irak tarafına geçişe müsaade var, bu hafta içerisinde diğer tedbirleri de hemen açıklayacağız ve o adımlar da atılacak. Artık giriş çıkış da kapatılacak. Farklı tedbirlerimiz var, onlar ayrı. Onları da ayrıca devreye sokacağız ve bütün bunlarla birlikte bundan sonra Kuzey Irak Yerel Yönetimi, bakalım petrolünü hangi kanallarla nereye akıtacak veya nereye satacak? Vana bizde. Vanayı kapattığımız anda o iş de bitti" diye konuştu.

"Gerektiğinde Irak'ta da adım atmaktan geri durmayacağız" diyen Erdoğan, "Bölgemiz refaha kavuşana kadar mücadelemiz sürecek. Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerini kullandı.

"AB KARARINI VERSİN"

Erdoğan, Avrupa Birliğini eleştirerek, Türkiye'nin adaylık görevlerini harfiyen yerine getirdiğini ama diğer aday ülkeler için söz konusu olmayan şartların Türkiye'nin önüne konulduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı, "Şunu herkes bilsin ki Avrupa Birliği ile Türkiye arasında artık bir tiyatro oyununa dönen bu mücadelede, havlu atan taraf biz olmayacağız. Bu konuda karar vermesi ve bunu tüm dünyaya ilan etmesi gereken taraf AB'dir. Onlar kararını versinler, biz kararı rahat veririz, merak etmesinler. Biz bu kararı duyana kadar sabırla bekleyeceğiz" dedi.

"ÖYLE YOGA İLE MOGA İLE BU İŞİ GEÇİŞTİREMEZSİNİZ"

Erdoğan'ın gündeminde Arakan Müslümanlarına yönelik katliamlar ve dünyanın buna sessiz kalışı da vardı. Erdoğan şunları kaydetti:

"Dünyaya İslami terör diye konuşanlar, Hıristiyani terör, Yahudi terörü, Budist terör diyorlar mı? Budistleri iyi niyet elçisi gibi gösterirler. Myanmar'da bir Budist terörü var. Erdoğan'a yüklenecekler, varsın yüklensinler. Öyle yoga ile moga ile bu işi geçiştiremezsiniz, ortada bir vakaa var"

Erdoğan: Bir Gece Ansızın Gelebiliriz

Erdoğan: Bir Gece Ansızın Gelebiliriz

Erdoğan: Bir Gece Ansızın Gelebiliriz

Kaynak:IHA