Erdoğan: Bu Millet Senin Yüzüne Tükürür

Erdoğan: Bu Millet Senin Yüzüne Tükürür
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Bayrağı Erdoğan indirdi." sözüne sinirlenen Başbakan, "Bu millet, senin yüzüne tükürür." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde Kılıçdaroğlu'nun "Bayrağı Erdoğan indirdi." sözüne cevap verdi. Erdoğan, "Utanmadan, sıkılmadan, şu Kılıçdaroğlu denen adam, 'Bayrağı Erdoğan indirdi' diyor. Bu millet, senin yüzüne tükürür. Sen, bunu Erdoğan'a nasıl söylersin? Sen bir defa Hakkari'ye Türk bayrağı ile giren adam değilsin. Sen, Hakkari'ye PKK'nın gölgesinde giren adamsın" dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin kendi helikopterini yapacak konuma geldiğini hatırlatarak “Bizim gündemimizde bunlar var. Peki muhalefetin gündeminde ne var? Onların gündemi farklı. Yatsınlar kalksınlar Tayyip Erdoğan'a küfretsinler. Hakaret etsinler. Gündemlerinde başka bir şey yok. Utanmadan sıkılmadan Kılıçdaroğlu denilen adam ‘Bayrağı Erdoğan indirdi’ diyor. Bu millet senin yüzüne tükürür. Sen bunu Erdoğan'a nasıl söylersin. Sen Hakkari'ye PKK'nın gölgesinde giren adamsın. AK Parti Türkiye'nin her yerinde var. Biz Türk bayrağıyla varız, teşkilatımızla varız. Her yerde varız. Sen önce bir defa aynaya bak kendine çeki düzen ver. Kime ne söylediğini bil. Her gittiğimde dört şey söyledim. Hala söylüyorum. Afyon'da söyledik. Tek millet dedik, tek bayrak dedik.. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır dedik. Bunu Diyarbakır'da da Hakkari'de de söyledim. Sen nerde söyledin? İnsan utanır utanır. Ama bunlarda o yüz yok. Ancak bunlar kendi yatak odasına girdikleri zaman bunları söyler. Tek vatan dedik. Tek devlet dedik. Rabia... Bunu da kıskanmış. Ama içini dolduramıyor. Tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet dedik ve böyle yürüdük” şeklinde konuştu.

“Bir olacağız iri olacağız dedik, diri olacağız dedik, kardeş olacağız dedik, hep birlikte Türkiye olacağız dedik. İnşallah Türkiye oluyoruz” diyen Erdoğan “ Onların ufku da vizyonu da hayalleri de bizim yaptıklarımıza erişemez. Onlar fırsat peşinde koşuyor. Tahrik peşinde. Mezhepçilik ayrımcılık yapıyorlar. Ayrıştırıyorlar. 30 mart öncesinde Pensilvanya örgütüyle ittifak yaptılar. Halen o ittifakın peşinde bataklığa gidiyorlar. Varsın devam etsinler” ifadelerini kullandı.