Erdoğan: Çay Taban Fiyatından Alımlar Devam Edecek

Erdoğan: Çay Taban Fiyatından Alımlar Devam Edecek
Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, yaş çayda her kesimin mutlu olduğu bir 1. sürgün kampanya dönemini geride bıraktıklarına vurgu yaparak, üreticilerin herhangi bir sorun yaşamadığını ve özel sektörün taban fiyat üzerinden alım yaptığını söyledi

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, yaş çayda fiyat dalgalanması yaşanmadığını, üreticilerin çayını satarken ve çay parasını alırken sorun yaşamadığını belirterek, özel sektörün taban fiyat ve taban fiyat üzeri alımlar gerçekleştirdiğini ve taban fiyat üzerinden alımların devam edeceğini kaydetti.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, 2023 yılı birinci sürgün yaş çay sezonu hakkında Borsa Meclis Toplantısı’nda değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, 2023 yılı birinci sürgün yaş çay sezonunda ÇAYKUR’un 195 bin ton, özel sektörün 250 bin ton yaş çay alımında bulunduğunu belirterek, birinci sürgün rekoltesinin yaklaşık 445 bin ton olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Geçmiş yıllara kıyasla yaş çay kalitesinin yüksek ve verimli bir sezon geçirdiklerini ifade eden Erdoğan, “Tahminlerime göre bu sene sonu toplam çay rekoltesi 2022 yılının rekoltesine yakın çıkacaktır. Şunu da ifade etmeliyim ki pandemi öncesine göre %50 oranında yabancı işçi azaldı. Havaalanının ilimize kazanımlarını burada gördük. Yabancı işçiye çayını toplatmaktansa üretici kendi çayını kendi topladı. Tabi yabancı işçiye gidecek büyük miktar para ilimizde kaldı. Bu çok sevindirici bir gelişme oldu. Unutmayalım ki bizler kendi çayımızın tamamını toplayabilecek potansiyeldeyiz.” Dedi.

Erdoğan, özel sektörde yaklaşık 1 ay süren yaş çay alım sezonunda fiyat dalgalanması yaşanmadığını kaydederek şöyle konuştu: “Müstahsillerimiz çayını satarken ve çay parasını alırken sorun yaşamadı. Özel sektör taban fiyat ve taban fiyat üzeri alımlar gerçekleştirdi. Şunu herkes bilsin ki bizler taban fiyattan alımlar için elimizden geleni yapacağız. Çay sektörü piyasasını bozan kişiler elbette çıkacaktır bunları ifşa etmekten çekinmeyeceğim. Bizler müstahsilinden sanayicisine kadar herkesin mutlu olduğu bir sistem kurmak istiyoruz. Bu sistemi bozmak isteyeninde karşısında durmaktan çekinmeyeceğim.

Göreve geldiğimiz günden itibaren hedefimiz yürüyen sürdürülebilir bir çay sektörü kazandırmaktır. Bu zamana kadar çok iyi adımlar attık. İlimize Çay İhtisas Borsası’nı Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi(ÇAYMER) ve Çay Çayşısı’nı kazandırdık. İlimizin yegane ürünü çayın gelişimi için büyük hizmetler yaptık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Çayımıza ve Rizemize katma değer kazandıracağız.”

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
8 Yorum