Erdoğan Danışma Toplantısına Katıldı

Erdoğan Danışma Toplantısına Katıldı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen ve basına kapalı gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 1 saat sürdü. Toplantının ardından kültür merkezinden ayrılan Erdoğan, dışarıda bekleyen vatandaşların yoğun isteği üzerine yanlarına giderek bir süre sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Rize, Çıtayı Çok Yükseltti Ama Her Zaman Daha İyisi Vardır

AK Parti Rize il başkanlığının Düzenlemiş Olduğu 60. İl Danışma Meclisi Toplantısında Konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rize'nin 30 Mart Seçimlerinde Kırdığı Rekorla Çıtayı Çok Yükselttiğini Belirterek, "Bunu Muhafaza Etmenizi ve Geliştirmenizi Sizlerden Bekliyorum" dedi.

Üç günlük ziyaret programı kapsamında açılış töreni ve ziyaretlerde bulunmak üzere Rize'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Rize il başkanlığı 60.  İl danışma meclisi toplantısına katıldı. İsmail kahraman kültür merkezinde ki toplantıya Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize Milletvekilleri Hasan Karal,  Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

AK Parti Rize il başkanlığı tarafında düzenlenen 60. il danışma meclisi toplantısında konuşan başbakan Recep Tayyip Erdoğan 30 Mart seçimlerinde Rize'nin elde ettiği başarı ve kırdığı her bir rekor için gururlandığını ve onurlandığını belirterek Rize'nin kendisisine yakışanı yaptığını ifade etti.

erdogan-rizede-1.20140614144235.jpg

Seçim sandıkları kapandığı andan itibaren çalışmalara başlayan bir kadro olduklarını belirten başbakan Erdoğan, "Kısa bir aranın ardında bugün Rize'yi tekrar ziyaret ettik. Bu ziyaretimizde 90 milyonluk yatırımın açılışını gerçekleştirdik. Bu yatırımların da Rize'ye hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımlarda emeği geçenleri tebrik ediyorum. Her zaman ifade ederim, biz seçim sandıkları kapandığı andan itibaren çalışmaya başlayan bir kadroyuz. Bir sonraki seçim yaklaşırken seçimin arifesinde çalışmaya başlayan bir kadro değiliz. Seçim sandıkları kapandığında Biz sadece hizmetlerimize, yatırımlarımıza, eser siyasetimize değil aynı zamanda teşkilat çalışmalarımıza da anında başlayan bir kadroyuz. 30 Marttan itibaren de hem 10 ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri, hem de 2015 seçimleri için çalışmaları başlattık. İlk planda önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri var. " dedi

"Rize'den yeni bir rekor bekliyoruz"

Başbakan Erdoğan konuşmasının devamında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Rize'den yeni bir rekor beklediklerini ifade ederek şunları söyledi,"Toplu açılış töreninde de ifade ettim. Adayımıza Rize'den rekor seviyede oy bekliyoruz. Rize'nin 30 Marttaki rekorunu başka illere kaptırmayacağına inanıyorum. Ve bunun içinde çalışacağız. Adayımızı tespit için çok geniş istişareler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Aday tespit çalışmalarımız son aşamaya geldi. En kısa süre zarfında adayımızı açıklayacağız."

erdogan-rizede.20140614144319.jpg

"Biz Türk Siyasetinin Merkeziyiz"

Türkiye'nin temel eksen partisinin de çatı partisinin de AK Parti olduğunu vurgulayan başbakan Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye için yeni bir dönemin, yeni bir sürecin kapılarını aralayacak. Aynı zamanda 2015 seçimlerinin de işaret fişeği olacak. Bu millet ilk defa kendi başkanını seçecek. Bu bakımdan çok önemli. Aday kim olursa olsun partimizin politikalarında hiç ama hiç değişiklik olmayacaktır. Cumhurbaşkanı, başbakan ve kabine üyeleri tam bir uyum ve koordinasyon içinde Türkiye'yi büyüteceklerdir. Türkiye'nin temel eksen partisi de çatı partisi de AK Parti'dir. Biz Afyonkarahisar'dan çıktığımızda ne dedik? Biz ne sağcıyız ne solcuyuz. Biz Türk siyasetini merkeziyiz dedik ve merkez parti anlayışını Türkiye siyasetine biz getirdik. 77 milyonun tamamını kucaklıyoruz.  Bizim farkımız bu. 780 bin kilometrekarelik vatan toprağımızın her yerinde biz varız. Olmadığımız yer yok. Ama diğerleri yok. Biz olamaya devam edeceğiz. AK Partinin adayı milletin tabii, doğal birleştirici adayı olacaktır." dedi
Erdoğan konuşmasının son bölümünde ise Rize'nin AK Partinin adayına sahip çıkacağına inandığını belirterek şunları söyledi; "Kararımız ne olursa olsun Rize'nin adayımıza sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. Tabi bu süreçte teşkilatımızın da var gücüyle çalışacağını biliyorum. Sizin sorumluluğunuz çok büyük. Siz çıtayı çok yükseğe çıkardınız. Rize'yi Türkiye genelinde birinci yaparak en tepeye yerleştiniz. Bunu muhafaza etmenizi ve daha da geliştirmenizi sizlerden bekliyorum"

erdogan-rizede.20140613215811.jpg