Erdoğan Gagauz Özerk Bölgesinde

Erdoğan Gagauz Özerk Bölgesinde
Gagauzya'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanının ve hükümetin desteği, Sayın Başkan ve Gagauz yetkililerin kararlılığıyla...

Gagauzya'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanının ve hükümetin desteği, Sayın Başkan ve Gagauz yetkililerin kararlılığıyla özerkliğin layığıyla işlemesi için somut adımlar atılması konusunda mutabık kaldık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova ziyaretinin ikinci gününde Gagauz Türklerinin yaşadığı Gagauz Özerk Bölgesini ziyaret etti. Burada Başkan Vlah ile görüşen Erdoğan, ardından kendisi ve Moldovalı mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenledi.

Moldova'nın toprak bütünlüğünün kendileri için hayati öneme sahip olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye olarak geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de soydaşlarımızın yanında duracağımızın altını çizdik. Ancak bizim görmek istediğimiz, Gagauzya'nın birlik beraberlik içinde Moldova ile omuz omuza kalkınma çabalarını sürdürebilmesidir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanının ve hükümetin desteği, Sayın Başkan ve Gagauz yetkililerin kararlılığıyla özerkliğin layığıyla işlemesi için somut adımlar atılması konusunda mutabık kaldık" diye de ekledi.

Erdoğan, daha sonra ise, Altındağ Belediyesince onarılan Kültür Evi ile TİKA tarafından onarılan Komrat Bölge Hastanesi Aziz Sancar Tanı ve Tedavi Merkezi'nin açılışını yaptı.

Erdoğan Gagauz Özerk Bölgesinde

Erdoğan Gagauz Özerk Bölgesinde

Kaynak:IHA