Erdoğan: Gezi yalan hedef talan

Erdoğan: Gezi yalan hedef talan
Başbakan Erdoğan, Erzurum'daki "Milli İradeye Saygı Mitingi"nde Gezi olayları ile ilgili açıklamasında, "Gezi yalan hedef talan." ifadesine yer verdi.

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı eylemcileri için "Gezi yalan hedef talan." dedi. Olaylara karışanların görüntülerinin tek tek çıkarılacağı bilgisini veren Erdoğan konuşmasında, "Hesabını soracağız." ifadesine yer verdi. Gençlere, "Bu oyuna çok kötü geldiniz. Sizi çevre diye aldattılar. Siz de bu tezgahın içine düştünüz. Sizi kullandılar." şeklinde hitap eden Erdoğan, "Sokaktaki gençlerin artık evlerine dönmelerini istiyorum." açıklamasında bulundu.

Erzurum'daki "Milli İradeye Saygı Mitingi"nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

İşte, Erdoğan'ın o açıklamaları:

100 yıl önce nasıl dünyadaki tüm müslümanlar ellerini bizim için semaya açtıysa bugün de dünyadaki kardeşlerimiz bizim yanımızda. Gezi yalan hedef talan. AK Parti iktidarıyla talanları bitmişti. Oyunu millet bozar, finali sandık yazar. Eğer yüreğiniz varsa, dürüstseniz, demokrasiye, milletin iradesine inancınız varsa 8 ay sonra buyrun sandığa. Orada herkes boyunun ölçüsünü alır. Siz bizi iktidar yaptınız ancak siz indirirsiniz. Biz iki güç tanırız. Bir hak, bir de halk. Onun dışında güç tanımayız.

Kardeşlerim onlar varsınlar tweetlerle, facebooklarla saldırsınlar. Benim vatandaşımın iradesi var, iradesi. Bunlar önce milli iradeye saygı duymayı öğrenecekler. Öyle Taksim Meydanı'nda Gezi'yi bahane ederek ortaya çıkanlar bunun cevabını sandıkta alacaklar.

"YA FETTAH DER BU OYUNU BOZARIZ"

Dadaşlar burada, çapulcular nerede sloganı atıyorlar. Hepsi bir araya gelsin, üzerimize yürüsünler. Allah'ın izniyle biz ya fettah der bu oyunu bozarız. İşte bakın müftü eşiyim diyenin maskesi anında düştü. Foyası anında ortaya çıktı. Karanlık ilişkileri tek tek ortaya dökülmeye başladı. Bunlar Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyor değil mi. Orada duracaksın. Kurtuluş savaşının kahramanlarına biz bu hakareti ettirmeyiz. Kurtuluş savaşının askerleri camiye ayakkabıyla girip içki içmiyordu. Aksine denize döküyordu.

"GÖRÜNTÜLERİNİ TEK TEK ÇIKARTIYORUZ HESABINI SORACAĞIZ"

Şimdi bunların görüntülerini tek tek çıkartıyoruz ve hesabını soracağız. Kurtuluş savaşının yiğitleri başörtülüye el uzatmıyordu tam tersine el uzatanların ellerini kırıyordu. Biz onların torunuyuz hesabını soracağız. Kurtuluş savaşının askerleri bayrak yakmıyor tam tersine o bayrak için kanlarını döküyordu. Hatta Yunan bayrağını yerden alacak kadar vakar gösteriyordu. O askerler halkı için savaşıyorlardı, kendi polisine saldırmıyorlardı.

Kurtuluş Savaşı'nın askerleri kendi ülkelerini, kendi şehirleri yakıp yıkmıyor, yakıp yıkanlarla mücadele ediyordu. Şu Taksim meydanına çıkanlar, Türkiye'nin değişik yerlerinde, parti teşkilatlarımıza, esnaflarımıza varıncaya kadar yakıp yıkan bu barbarlar, vandallar değil mi?

"GENÇLER BU OYUNA ÇOK KÖTÜ GELDİNİZ"

Ama ben burada özellikle gençliğize bir şey hatırlatmak istiyorum. Bu oyuna çok kötü geldiniz. Sizi çevre diye aldattılar. Siz de bu tezgahın içine düştünüz. Sizi kullandılar. Bak şimdi karşımda benim binlerce genç var. Bunlar nerenin genci? Bu ülkenin gençleri değil mi? O tweet olanlar, Facebooklarda dolaşanlar bu gençleri nereye koyacaksınız?

Oralara yürüyenler halk, peki burası halk değil mi? Millet değil mi? He dadaşlar bunların adresini şaşırttı. İstiklal Savaşındaki askerlerimiz, hiç bir zaman işgalcilerin yanında durmuyor. Yapılan Kurtuluş Savaşı'nın aziz şehitlerine çok büyük hakarettir bu yaptıkları.

"SOKAKTAKİ GENÇLERİN EVLERİNE DÖNMELERİNİ İSTİYORUM"

Şu hususun altını özellikel çiziyorum, bu eylemler neticesinde Türkiye kazanmadı, maalesef kaybetti. Turizmde kaybetti, uluslararsı gücünde kaybetti, Türkiye kaybderken başkaları kazandı. Faiz lobisi kazandı, Türkiye'nin rakipleri kazandı, Brezil'ya da aynı oyunu oynuyorlar. Benim milletim bu oyunu da gördü. Sokaktaki gençlerin artık evlerine dönmelerini istiyorum.

"TENCERE-TAVA EYLEMLERİ GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ"

Mustafa Kemal'in askerleriyz diye sokağa çıkanlar Faiz lobilerinin gönüllü askerliğini yapıyorlar. Sokakta şiddetin son bulmasını bekliyoruz. Komşuyu rahatsız eden, tencere tava gürültü kirliliğidir. Çevre kirliliğinden artık vazgeçmelisiniz. Taksim Gezi Parkı'nda çevrecilik yaparken, unutmayın ki gürültü kirliliği de çevreciliktir.

DURAN ADAM KARNESİ

Şimdi Mart 2014 durmak yok yola devam, Taksim'de birileri duruyormuş. Varsın dursunlar. Ama bize durmak haram. Onlar zaten hep durdular. Erzurumlu kardeşlerim bir karne koymuşlar. Duran adam karnesi. Öğrencinin adı Kemal Kılıçdaroğlu, veli CHP, okul adı millet mektebi, karne tarihi 23 haziran, sınıf: 3. sınıf. Dersler, Çevre sıfır, provokatörülük 10.

Hizmet ve çalışma maalesef genlerinde yok. Sonuç doğrudan kaldı